Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj o tem meni žena Slavka Bobovnika?

9. 3. 2019; 09.00
Avtor: L. Ž., Zvezde
bobovnik slavko breda

Slavku Bobovniku se je v pokoju kmalu stožilo po televiziji. Kaj o tem meni žena Breda? foto: Mediaspeed

Novica, da bo priljubljeni voditelj Odmevov Slavko Bobovnik po novem vodil kviz Lepo je biti milijonar na Planet TV, je odjeknila kot bomba.

Kako ne, saj se je konec lanskega leta, ko se je (kakor) za vedno poslavljal od gledalcev, zdelo, da ima nastopanja pred kamerami vrh glave. Da želi v življenju preprosto početi še kaj drugega kot biti »zgolj« televizijska zvezda, da je bilo dovolj napornih voženj med Koroško in Ljubljano in da bi raje več časa preživel v miru doma z ženo Bredo, nekdanjo učiteljico, ki se je tudi že upokojila.

Mu je ob ženi že po nekaj tednih postalo tako dolgčas, da beži nazaj pred kamere? Ali pa videz ob »dokončnem« slovesu le ni bil povsem skladen z dejanskim stanjem in je bilo Slavku že takrat jasno, da se v resnici poslavlja zgolj od ene televizijske postaje in enega žanra novinarstva in da ga drugje čakajo novi izzivi? A ne ob ženi in ne na Akademiji za protokol pri Kseniji Benedetti, kjer naj bi občasno predaval, kot je bilo prikazano, temveč pri konkurenčni televiziji in vodenju malce drugačne vrste oddaje, kot je je bil vajen do zdaj. Težko je namreč verjeti, da Slavko ni bil že pred poslovilnimi Odmevi v dogovoru s Planet TV in da ni vedel, da bo že čez nekaj tednov stopil v čevlje voditelja kviza Lepo je biti milijonar. Taki projekti se pač ne delajo čez noč, od danes na jutri. Ali novi čevlji sivolasemu Korošcu nemara ne bodo preveliki, je pa že drugo vprašanje.

Še ko je delal na TVS, se je nekajkrat preizkusil v vodenju razvedrilnih oddaj, a so bili odzivi pri televizijskih gledalcih precej zmedeni. Vajeni so namreč, da jih Slavko Bobovnik informira, ne zabava. Za razvedrilo je sinonim Mario Galunič, za vodenje kvizov pa Jonas Žnidaršič. Kajne? Morda pa Slavko znova preseneti. Morda v sebi skriva več talenta za zabavanje ljudi, kot ga je smel in hotel pokazati kot voditelj resnih informativnih oddaj, in se bo šele zdaj pokazal v pravi luči. Pustimo se presenetiti. 

Objavljeno v reviji Zvezde št. 9, 27. 2. 2019.

prejšnji članek
Darja spremenila scenarij šova Ljubezen po domače
Resničnostni šovi
Darja spremenila scenarij šova Ljubezen po domače
naslednji članek
Miha Kavčič uresničuje svoje sanje
Svet slavnih
Miha Kavčič uresničuje svoje sanje