prazna denarnica, Svet24.si

Inflacija je zagotovo tukaj; cene bodo rasle vsaj ...

dominik branimir bilobrk Svet24.si

Je pogrešani 24-letnik poskušal preplavati ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

brecelj hojs pl Reporter.si

Podel napad SDS na Erika Breclja: kirurg, ki ...

ivan kenda-pl Necenzurirano

Dopoldne je šef občinske uprave, popoldne dela ...

kmetija Njena.si

Kmetija: Si je očrnjena Maria oprala ime?

zahovic mm Ekipa24.si

ZLATKO ZAHOVIĆ o razmerah v LJUDSKEM VRTU: Da, z ...

Kaj o tem meni žena Slavka Bobovnika?
| L. Ž., Zvezde

Kaj o tem meni žena Slavka Bobovnika?

Slavku Bobovniku se je v pokoju kmalu stožilo po televiziji. Kaj o tem meni žena Breda?, Mediaspeed

Novica, da bo priljubljeni voditelj Odmevov Slavko Bobovnik po novem vodil kviz Lepo je biti milijonar na Planet TV, je odjeknila kot bomba.

Kako ne, saj se je konec lanskega leta, ko se je (kakor) za vedno poslavljal od gledalcev, zdelo, da ima nastopanja pred kamerami vrh glave. Da želi v življenju preprosto početi še kaj drugega kot biti »zgolj« televizijska zvezda, da je bilo dovolj napornih voženj med Koroško in Ljubljano in da bi raje več časa preživel v miru doma z ženo Bredo, nekdanjo učiteljico, ki se je tudi že upokojila.

Mu je ob ženi že po nekaj tednih postalo tako dolgčas, da beži nazaj pred kamere? Ali pa videz ob »dokončnem« slovesu le ni bil povsem skladen z dejanskim stanjem in je bilo Slavku že takrat jasno, da se v resnici poslavlja zgolj od ene televizijske postaje in enega žanra novinarstva in da ga drugje čakajo novi izzivi? A ne ob ženi in ne na Akademiji za protokol pri Kseniji Benedetti, kjer naj bi občasno predaval, kot je bilo prikazano, temveč pri konkurenčni televiziji in vodenju malce drugačne vrste oddaje, kot je je bil vajen do zdaj. Težko je namreč verjeti, da Slavko ni bil že pred poslovilnimi Odmevi v dogovoru s Planet TV in da ni vedel, da bo že čez nekaj tednov stopil v čevlje voditelja kviza Lepo je biti milijonar. Taki projekti se pač ne delajo čez noč, od danes na jutri. Ali novi čevlji sivolasemu Korošcu nemara ne bodo preveliki, je pa že drugo vprašanje.

Še ko je delal na TVS, se je nekajkrat preizkusil v vodenju razvedrilnih oddaj, a so bili odzivi pri televizijskih gledalcih precej zmedeni. Vajeni so namreč, da jih Slavko Bobovnik informira, ne zabava. Za razvedrilo je sinonim Mario Galunič, za vodenje kvizov pa Jonas Žnidaršič. Kajne? Morda pa Slavko znova preseneti. Morda v sebi skriva več talenta za zabavanje ljudi, kot ga je smel in hotel pokazati kot voditelj resnih informativnih oddaj, in se bo šele zdaj pokazal v pravi luči. Pustimo se presenetiti. 

Objavljeno v reviji Zvezde št. 9, 27. 2. 2019.