stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bo Lagerfeldova družina ostala brez prebite pare?

13. 3. 2019; 08.00
Avtor: T. J.
karl lagerfeld

Karl dolgih 40 let ni imel stikov s svojo sestro, zato njegovi nečaki domnevajo, da ne bodo dobili deleža njegove zapuščine. foto: Profimedia

Pred kratkim preminuli nemški modni guru Karl Lagerfeld je zapustil vrtoglavo premoženje, njegovi sorodniki pa kljub temu menijo, da ne bodo dobili niti centa.

Nemški modni oblikovalec Karl Lagerfeld in njegova sestra Christiane, ki se je leta 1957 izselila v ZDA, več kot 40 let nista imela stikov in nista spregovorila niti besedice. »Nikoli ni govorila o svojem bratu,« je za nemško revijo Gala povedala Floy Berentsen, Christianina prijateljica iz župnije v Connecticutu. Preden je Christiane leta 2015 v 85. letu starosti umrla, je, kot trdi duhovnica Beth Anderson, izrazila izrecno željo, da njenega slavnega brata ne omenjajo v osmrtnici. Odnosi v družini pa očitno niso že od nekdaj skrhani, saj je Christiane enemu od svojih sinov, ki je žal prav tako že umrl, nadela ime Karl Arthur, torej po svojem bratu. Trije Christianini otroci še živijo, a modni guru tudi z njimi ni imel stikov, zato ne računajo na svoj kos pogače, ko se bo delila dediščina. »Karla pravzaprav sploh nismo poznali,« je pojasnila njegova 59-letna nečakinja Caroline Wilcox, ki je še dodala: »Zaradi tega tudi ničesar ne pričakujemo.« Premoženje Lagerfelda, ki se je za vedno poslovil 19. februarja, ocenjujejo na vrtoglavih 400 milijonov evrov.

prejšnji članek
Pod krošnjami z Xequtifz
Svet slavnih
Pod krošnjami z Xequtifz
naslednji članek
Ethan Hawke se bo boril proti suženjstvu
Svet slavnih
Ethan Hawke se bo boril proti suženjstvu