favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vojnović snema nov film

18. 3. 2019; 09.00
Avtor: M. V.
goran vojnovic

Goran Vojnović foto: Revija Vklop

Vojnovićev tretji celovečerec Nekoč so bili ljudje se ukvarja z aktualno migrantsko tematiko.

Pred dnevi je na Visokem, na Kureščku padla prva klapa celovečernega igranega filma Nekoč so bili ljudje scenarista in režiserja Gorana Vojnovića. Leo je Italijan, ki živi v Sloveniji. Vučko je Bosanec, ki je kot otrok pribežal v Slovenijo. Leo v Sloveniji vztraja zaradi bivše žene Tanje in sina Luka, v upanju, da bodo spet postali družina. Ko jima banka odkloni obljubljeno posojilo za obnovo restavracije, sta Leo in Vučko prisiljena sprejeti ponudbo prevaranta Giannija. Ukrasti morata njegov tovornjak, da lahko Gianni pobere denar od zavarovanja. A namesto Giannijevega tovornjaka Leo in Vučko ukradeta tovornjak poln beguncev. Begunec Vučko in migrant Leo tako nehote postaneta krojilca usode podobno nesrečnih ljudi. Da bi rešila svoje finančne težave, se jih odločita prodati. In če se sprva še zdi, da jima za begunce ni vseeno, je iz dneva v dan v Leu in Vučku vse manj človeškega.

Snemanje filma Nekoč so bili ljudje se je začelo na Kureščku. foto: Žiga Culiberg

Goran je o projektu povedal: »Film Nekoč so bili ljudje postaja iz dneva v dan bolj aktualen. Pa ne zato, ker bi bil danes v Evropi problem beguncev in migracij večji kot je bil pred leti, temveč zato, ker smo mi iz dneva v dan vse manj človeški.«
V glavnih vlogah nastopajo Francesco Borchi, Moamer Kasumović, Maruša Majer, Jaka Jakopič, Emir Hadžihafizbegović, Boris Cavazza, Jasna Žalica, Vlado Novak, Gregor Baković, Gianluca Gobbi, Aljaž Jovanović in Benjamin Krnetić.

prejšnji članek
Bond ne sme biti ženska!
Svet slavnih
Bond ne sme biti ženska!
naslednji članek
Slovenska modna oblikovalka dobila edinstveno priložnost
Svet slavnih
Slovenska modna oblikovalka dobila edinstveno priložnost