Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Resnica o Primoževi skrivnostni svetlolaski

26. 3. 2019; 08.30
Avtor: Vesna Meško
peterka in špela rojc

Špela Rojc in Primož Peterka foto: Mediaspeed

Včeraj so precej glasno odjeknile govorice, da se je Primož Peterka v Planici pojavil z novo ljubeznijo. Na svoje veliko presenečenje se je naslovnicah znašla predsednica Smučarsko skakalnega kluba Sam Ihan, ki s Peterko v resnici nima nikakršnih romantičnih vezi. 'Toliko sporočil in klicev nisem prejela niti ob rojstvu otrok ali kakšnem dobrem projektu,' odkimava z glavo žena in mamica dveh mladih skakalcev.

Medtem ko Renata Bohinc in Primož Peterka odslej pišeta vsak svojo življenjsko zgodbo, se je tekom prijateljskega druženja v Planici odvil trenutek, ki se je razvil v pompozno obarvano vest o Primoževi novi ljubezni.

Peterko so namreč v objektiv ujeli s simpatično svetlolasko in ji brž pripeli etiketo novega dekleta. Pa je to zdaleč od resnice, veste, kar nam je potrdila tudi sama. Njeno ime je Špela Rojc, v Primoževem objemu pa se je znašla po skupnem druženju v Planici. Kakopak zgolj kot dolgoletna prijateljica in čisto nič drugega.

Kdo je Špela Rojc?

Špela je predsednica Smučarsko skakalnega kluba Sam Ihan, učiteljica vožnje v Šoli vožnje Retos, žena in mamica dveh otrok. Odmevna fotografija je nastala potem, ko je skupaj s svojim soprogom, prijatelji in ostalo družbo zaključila s prostovoljnim delom v Planici. »Primoža smo srečali na poti nazaj in se veselili srečanja. Primož je le legenda, ki ga moramo spoštovati in take provokacije niso dobre,« poudarja mamica dveh mladih skakalcev, ki se je znašla v neprijetni medijski pozornosti zaradi prijateljske fotografije s človekom, ki ga iz dna srca spoštuje, saj je v njenem najljubšem športu pustil velik pečat.

Špela Rojc foto: Osebni arhiv

'Imate jajca narediti nekaj dobrega?'

Ji pa dogodki minulega dne ne gredo iz misli, saj je bila deležna sila velikega odziva, katerega moč bi se ji zdelo smotrneje usmeriti v nekaj pozitivnega in dobrega.

»Toliko sporočil in klicev nisem prejela niti ob rojstvu otrok ali kakšnem dobrem projektu,« pove in se glasno vpraša ali imajo nemara pogum priskočiti na pomoč vsi tisti, ki so jo kontaktirali. »Resnično me zanima, če imajo 'jajca' priskočiti na pomoč pri naši obnovi dvorišča in skakalnice. Naj ponudijo roke, material ali denar pa bomo skupaj premikali meje, namesto, da brskajo za neresničnimi izjavami. Pokažejo naj sedaj sebe in me pokličejo. Z veseljem bom poskrbela, da se bo vedelo še dolgo, kdo je bil tisti, ki ima veliko srce. Smučarsko skakalni klub Sam-Ihan je moja strast in verjamem, da nam z združevanjem res lahko v uspe neverjetno. Če bi ljudje svojo energijo usmerjali v karkoli koristnega, bi bila naša dežela neverjetna,« še dodaja Špela, ki verjame, da s srčnostjo lahko premikamo meje neverjetnega.

»Primožu pa resnično želim umirjenosti in ljubezni, ker si jo zasluži vsak,« pripomni na koncu pogovora Špela. Tudi razhodi so namreč del življenja, z grenkimi preizkušnjami pa se kakopak soočajo tako znani obrazi, kot vsi tisti, o katerih ne prebiramo na naslovnicah medijev.

prejšnji članek
Luka Basi še vedno med najbolj priljubljenimi
Svet slavnih
Luka Basi še vedno med najbolj priljubljenimi
naslednji članek
To je mama Saše Lendero
Svet slavnih
To je mama Saše Lendero