Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Iča Putrih: Brzostrelka z nabrušenim jezikom

19. 4. 2019; 11.15
Avtor: V.M.
iča

Humoristka Iča Putrih foto: Arhiv uredništva

Iča Putrih je 77. rojstni dan slavila 6. februarja, a žal se premnoga srčna voščila niso izpolnila. Ravno v tem obdobju se je namreč znašla na hudi preizkušnji, iz katere pa se navkljub močni volji in vedremu odnosu do življenja ni izvila.

Ko se je četrtkov večer prevesil v noč, je za vedno ugasnilo srce priljubljene humoristke Iče Putrih. Iča, za katero smo rekli, da je od hudiča, saj veste, tista vedra gospa, z nasmehom, ki je pregnal oblake in nabrušenim jezikom, ki nas je znal pripraviti do glasnega krohota.

Njeno rojstno ime je pravzaprav Marija, pisala pa se je Kos. A od tedaj je minilo že mnogo let, njeno ime pa je skozi življenje tudi doživelo nekaj preobrazb. Marijo so namreč pričeli klicati Mariča, Mariči pa je sledila Iča, ki je nedolgo zatem postala od hudiča.

Iča je bila zaposlena kot tajnica na Delu, kjer pa je blestela v tipkanju. Pravzaprav več kot blestela, kar dokazuje tudi to, da so ji nadeli vzdevek 'brzostrelka', saj je hitrost njenega tipkanja velikokrat prehitevala hitrost zmožnosti človeškega govorjenja. S tipkanjem je presegla neverjetnih 500 znakov na minuto, kar jo je uvrščalo eno najhitrejših strojepisk v nekdanji skupni republiki. Osupljivo, kajne?

Iča Putrih foto: Marko Vavpotič

Rdečelasa gospa je imela na leta službovanja lepe spomine. Tudi ko jo je pri petdesetih popihala v penzijo, je z veseljem povedala, kako rada je delala in kako lepo se je razumela s sodelavci. Pa ji njena nemirna kri ni dala miru, da bi preživljala mirno življenje upokojenke. Kje pa, delala je namreč v eni izmed odvetniških pisarn, najraje od vsega pa je kot humoristka brusila jezik in skrbela za razgibavanje trebušnih mišic. Omeniti velja, da je stopila tudi v čevlje igralke, nastopila je namreč v predstavi 5žensk.com.

Tisti, ki so jo spremljali na njeni poti, vedo povedati, da je največ kozlov ustrelila v družbi pokojnega Marjana Robleka - Matevža, s katerim sta kot tandem sodelovala več kot 15 let. Slednji je prav z nabrito Ičo dosegel svoj humoristični vzpon in svojo bogato kariero obarval z duhovitostjo, s katero je zabaval množice preprostih ljudi. Žal se je tudi Roblek nedavno poslovil, star 88 let je v mesecu septembru namreč klonil v bitki s težko boleznijo.

Iča Putrih in Marjan Roblek

Iča Putrih in Marjan Roblek foto: Stane Jerko

prejšnji članek
Luka Jezeršek razkril svojo hibo
Resničnostni šovi
Luka Jezeršek razkril svojo hibo
naslednji članek
Marko Potrč se ne sramuje svojega izklesanega telesa
Svet slavnih
Marko Potrč se ne sramuje svojega izklesanega telesa