pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poslovila se je legendarna Doris Day

13. 5. 2019; 07.00
Avtor: T. J.
doris day

Prizor iz romantične komedije Pillow Talk, v kateri je Doris odigrala glavno žensko vlogo in si prislužila nominacijo za oskarja. foto: Profimedia

V kalifornijskem mestecu Carmel Valley je umrla Doris Day, Za zvezdnico zlate dobe Hollywooda je bila v 98. letu starosti usodna pljučnica.

Ameriška igralka, pevka in bojevnica za pravice živali Doris Mary Ann Kappelhoff, bolj znana kot Doris Day, je pevsko kariero začela že leta 1939, devet let pozneje, ko je posnela romantično komedijo Romance on the High Seas, pa je uspehe začela žeti še v filmskih vodah. V svoji bogati karieri je osvojila številne nagrade, med drugim si je prislužila štiri zlate globuse in nominacijo za oskarja, in sicer za glavno vlogo v romantični komediji Pillow Talk, v kateri ji je leta 1959 družbo delal Rock Hudson. Doris, ki je snemala še s številnimi drugimi slavnimi imeni, kot so James Stewart, Alfred Hitchcock, Clark Gable in Cary Grant, pa je imela tudi zelo razburljivo zasebno življenje. Do oltarja se je sprehodila kar štirikrat. Njen prvi mož je že marca 1941, ko je bila stara komaj 18 let, postal pozavnist Al Jorden, s katerim je v dveletnem zakonu dobila sina Terrencea Paula Jordena, ki je bil pozneje znan kot glasbenik in glasbeni producent Terry Melcher in je leta 2004 umrl. Drugi zakon je sklenila s saksofonistom Georgeem Williamom Weidlerjem, s katerim je po zakonskih vodah plula med letoma 1946 in 1949. Tretjega aprila 1951, ko je praznovala 29. rojstni dan, pa je večno zvestobo obljubila filmskemu producentu Martinu Melcherju, ki je posvojil njenega sina Terryja in s katerim je bila poročena do njegove smrti aprila 1968. Osem let pozneje je njen četrti mož postal poslovnež Barry Comden, s katerim je bila poročena šest let.

prejšnji članek
Zala in Gašper razkrila, da ni vse v redu
Svet slavnih
Zala in Gašper razkrila, da ni vse v redu
naslednji članek
Tako prisrčno darilo je dobila Lara Komar
Svet slavnih
Tako prisrčno darilo je dobila Lara Komar