stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Čeprav je njen obraz v modricah, se vsi obračajo stran

26. 6. 2019; 05.00
Avtor: A.K.
Ema Kozin je najmlajša svetovna prvakinja v boksu

Ema Kozin je najmlajša svetovna prvakinja v boksu foto: osebni arhiv

Dvajsetletna ljubljančanka Ema Kozin je najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini profesionalnega boksa.

Dvajsetletna Ema Kozin je najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini profesionalnega boksa in najmlajša, ki ji je uspelo osvojiti pas svetovne prvakinje v dveh različnih težnostnih kategorijah. Organizacija WBU jo je razglasila za najbolj obetavno mlado boksarko zadnjih let. Ljubljančanka, ki je med profesionalke prestopila pred tremi leti, je po 17 borbah še neporažena, ima 16 zmag in en neodločen izid.

Čeprav včasih po dvobojih hodi naokrog z modricami, se s tem ne obremenjuje. Tudi prijatelji in sošolci so tega že vajeni. Na ulici včasih opazi, da jo kakšen neznanec opazuje, kljub temu modric ne skuša prikriti z ličili, čeprav se ji mlajša sestra včasih ponudi, da jih ji s pudrom prekrije.

“Včasih se zgodi, da me kdo na ulici opazuje, nikoli pa se še ni zgodilo, da bi me kdo ogovoril. Ko jih pogledam, se vedno obrnejo stran. Res je, da nasilje nad ženskami predstavlja v vseh državah po svetu resno in razširjeno družbeno težavo, pa se očitno ljudje še vedno raje obračajo stran, kot da bi pomagali. Ponavadi nesilje temelji na neenakovrednih družbenih odnosih med spoloma, zato vsem ženska svetujem, naj gredo trenirati kakšne borilne veščine, da bodo pridobile na samozavesti. Sicer pa kot športnica priporočam, da bi se vsi ukvarjali s športom. Nauči te uporabljati svoj um in telo. Vlije ti discipline in potrpežljivosti.”

prejšnji članek
Velik uspeh Ane Roš
Svet slavnih
Velik uspeh Ane Roš
naslednji članek
Lara Komar jo že pogreša
Svet slavnih
Lara Komar jo že pogreša