1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Za rojstni dan se je obdaroval tudi sam

28. 6. 2019; 07.00
Avtor: T.P.
Žiga Deršek - Za njo

Žiga je videospot za skladbo Za njo posnel v pravljičnem Grožnjanu. foto: last izvajalca

Žiga Derška najbolje poznamo kot radijskega in televizijskega voditelja, diplomirani notranji oblikovalec pa svoj prosti čas namenja predvsem glasbenemu ustvarjanju.

Dober mesec nazaj je predstavil pesem z naslovom Za njo. Takrat je bila v načrtu samo za radijski eter, a Žigi ni dalo miru, da bi skladbo izdal brez videospota. Predstaviti si ga je želel na svoj 25. rojstni dan - in to mu je tudi uspelo.

Mlad in zagnan glasbenik nas v videospotu popelje v čudovito istrsko mestece Grožnjan. Žiga med ulicami prepeva dekletu, ki je po mnenju številnih precej podobno Simoni Weiss, sicer pa gre za znano slovensko vizažistko Majo Železnik.

Skladba je Žigovo avtorsko delo, saj je zanjo napisal tako besedilo kot glasbo, produkcijo in aranžma pa je zaupal Krešimirju Tomcu, s katerim sodeluje od svojih prvih glasbenih korakov.

Glasbenik si bo po napornem polletju vzel nekaj časa za oddih. Za letos ima v načrtu umirjeno poletje. "Želim si brezskrbni dopust med italijanskimi ulicami in ob hrvaški obali, navdušil pa sem se tudi nad planinarjenjem, tako bom najlepše razglede lovil tudi po naši domovini," je za njena.si razkril Žiga.

prejšnji članek
Ranko Babić se vrača
Svet slavnih
Ranko Babić se vrača
naslednji članek
Nova priložnost za Dončićevo izbranko
Svet slavnih
Nova priložnost za Dončićevo izbranko
#obraziavenija
obraziavenija