nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tinkara Kovač o zmagovalni pesmi

9. 7. 2019; 10.00
Avtor: K.M.
tinkara kovač za obrez

tinkara kovač foto: Jadran Rusjan

Na sobotnem festivalu Melodije morja in sonca je že drugič v svoji karieri slavila Tinkara Kovač. Prvič ji je to uspelo s pesmijo Mars in Venera leta 2013, k sta za njeno pesem poskrbela zakonca Lea Sirk in Gaber Radojevič. Tokrat pa je prepričala s pesmijo Bodi z mano do konca, ki je nastala izpod rok Aleša Klinarja.

»Aleš Klinar me je povabil, da poslušam njegovo pesem. Že ob prvem poslušanju me je prepričala njena neposredna, vedra in zapomnljiva melodija. V predalu imam nekaj zgodb o Piranu. Ena med temi je bila zgodba o palači Benečanki. V času Beneške republike so v Piran prihajali mnogi premožneži. Med njimi je bil trgovec Del Bello, ki se je zaljubil v preprosto mlado Pirančanko. V znak ljubezni do nje je ob mandraču tik ob mesti loži zgradil najlepšo hišo v mestu. Zavistni meščani so zaljubljeni par s svojimi zlobnimi jeziki na veliko opravljali. Par si je v lastno zaščito na pročelje stavbe vklesal napis Lasa pur dir, kar pomeni Pusti, naj govore,« je o pesmi povedala Tinkara Kovač, ki je nekaj besed namenila tudi samemu festivalu. 

Tinkara Kovač foto: Mediaspeed

»Prvič sem na oder festivala Melodije morja in sonca stopila leta 1997. Takrat je še obstajala kategorija »Mladi«, v kateri sem s pesmijo Ne odhaja poletje zmagala in prejela petdeset snemalnih ur v Studiu Hendrix v Kopru. Izbor »Mladi« je potekal oziroma naj bi potekal dan pred glavnim večerom, vendar je odpadel, saj je bilo neurje. Tako so razglasili zmagovalca le glede na poslušanje posnetkov prek radijskih postaj in oceno strokovne žirije. Leta 2013 sem na MMS-u nastopila drugič in zmagala ter prejela nagrado za interpretacijo. Letos sem se odločila za sodelovanje, da opozorim na svojo glasbo, saj zaključujem snemanje novega albuma in pripravljam koncertno turnejo. Uspeh na festivalu je več kot odlična popotnica, zato sem hvaležna publiki doma in v Avditoriju, strokovni žiriji ter radijskim postajam za vse glasove.«

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Odkrijte, kaj se skriva v ozadju
Horoskop
Dnevni horoskop: Odkrijte, kaj se skriva v ozadju
naslednji članek
Trikrat poročena, a nikoli zaljubljena
Svet slavnih
Trikrat poročena, a nikoli zaljubljena