hiša 5
Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto poplavljenih: »Cilj ni samo streha nad glavo«

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sanjska 45 metrov dolga lesena jahta

14. 7. 2019; 01.00
Avtor: K.M.
Jahta

Jahta foto: Profimedia

Sanje vsakega moškega?

Čeprav so sodobne jahte po večini narejene iz jekla in aluminija, lahko denar tudi zdaj poskrbi, da se na vašem privezu bohoti sanjska jahta, narejena iz bolj trpežnega lesa. Takšno, 45 m dolgo, si je zamislil Britanec, ki je želel, da je njegovo sanjsko plovilo narejeno iz trpežnejšega in zato dražjega lesa, saj je les tudi bolj prilagodljiv in bolj prijazen za popravila. 

Jahta foto: Profimedia

Jahta foto: Profimedia

Jahta, katere vrednost je bila ocenjena na 18 milijonov dolarjev, je bila zgrajena v Turčiji, kjer so klasične lesene jahte še vedno zelo priljubljene. Gradilo jo je podjetje z več kot 50-letno tradicijo, porabili pa so osemnajst mesecev. Z njo so čas dobesedno zavrteli nazaj. Trinadstropna jahta je vizualno zelo podobna drugim megaluksuznim plovilom, le da so notranji okvirji in nosilci narejeni iz mahagonijevega lesa vrste sapelli, preostal del jahte pa iz vezanega lesa. Zunanja lupina je bila laminirana in pobarvana.


Razkošno plovilo z značilno leseno teraso ima glavno kabino s kopalnico, pisarno in garderobo, kar zavzema celotno nadstropje. Poleg tega so na voljo še štiri kabine za goste, kabina za kapitana in tri dodatne kabine za posadko. Seveda ne smemo pozabiti na SPA, telovadnico in klub. 

Jahta foto: Profimedia

Jahta foto: Profimedia



Gotovo vas zanima tudi, kolikšna je hitrost te vile na vodi. Njena hitrost lahko doseže 16,5 vozla oziroma dobrih 30 kilometrov na uro.

Med lastniki prestižnih jaht tudi Slovenci

Čeprav imamo bolj malo morja, to ne ustavi znanih Slovencev, saj so številni zapisani med lastniki razkošnih plovil. Tihomir Kristić, lastnik optičnih centrov, ima tako jahto dolgo 23,97 metra, sicer zgrajeno že leta 2003. Okoli dva milijona je za svojo 18-metrsko jahto odštel podjetnik Igor Akrapovič. Eden izmed najbogatejših Slovencev, ki je obogatel s kriptovalutami, Nejc Kodrič, je lani kupil slabih 16 metrov dolgo jahto. Lastnih 14-metrskega plovila pa je tudi režiser Branko Đurić Đuro. ***null***

prejšnji članek
Brez brisače ni poletja
Moda&Lepota
Brez brisače ni poletja
naslednji članek
Zaskrbljena mama Franka Bajca
Svet slavnih
Zaskrbljena mama Franka Bajca