Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nikoli ne likajte vlažnih las!

17. 7. 2019; 01.00
Avtor: V.M.
lasje_frizura

Fotografija je simbolična. foto: Profimedia

Lase pred likanjem vedno dobro posušite, sicer boste pred ogledalom obstali odprtih ust, medtem ko boste presenečeno zrli v pramene uničenih las.

Če si pričesko že dalj časa urejate s pomočjo likalnika za lase, potem nemara dobro veste, na kaj je potrebno biti pozoren. Če pa se šele spogledujete z mislijo, da bi si ravnali lase z omenjenim pripomočkom, potem je prav, da vas opozorimo na nevšečnost, ki se bo zagotovo zgodila, če si lase ne boste povsem posušili.

Kaj se zgodi, če ravnamo vlažne lase?

Ne le, da likalnik las ne bo dobro zravnal, visoka temperatura bo vlažne pramene povsem uničila. Že po prvem potegu boste lahko zaznali vonj po prismojenih laseh, bežen pogled pa razkriva, da je prišlo ob likanju neposušenih las do resne poškodbe lasnega stebla: lasje postanejo tanjši, lomljivi, povrhnjica močno poškodovana.

Da bi se nevšečnosti izognili, torej vedno poskrbite, da boste dobro posušili prav vse lase. Pred ravnanjem nanje nanesite olje ali drugo ustrezno negovalno sredstvo za zaščito in krepitev, nato jih dobro razčešite in se lotile ravnanja las po tankih pramenih.

Nikoli ne zajemajte preveč las hkrati, saj ne boste dosegli želenega učinka, pomembno pa je tudi to, da pri ravnanju pramenov ne vlečete, temveč nežno drsite po dolžini.

Lase si lahko z napačnim likanjem povsem uničite.

Lase si lahko z napačnim likanjem povsem uničite. foto: Profimedia

prejšnji članek
Marko Škugor, prvi glas Dalmacije, predstavlja najnovejšo uspešnico
Svet slavnih
Marko Škugor, prvi glas Dalmacije, predstavlja najnovejšo uspešnico
naslednji članek
Ta lepotica je sestra Nike Zorjan!
Svet slavnih
Ta lepotica je sestra Nike Zorjan!