polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Nikoli ne likajte vlažnih las!
| V.M.

Nikoli ne likajte vlažnih las!

Fotografija je simbolična., Profimedia

Lase pred likanjem vedno dobro posušite, sicer boste pred ogledalom obstali odprtih ust, medtem ko boste presenečeno zrli v pramene uničenih las.

Če si pričesko že dalj časa urejate s pomočjo likalnika za lase, potem nemara dobro veste, na kaj je potrebno biti pozoren. Če pa se šele spogledujete z mislijo, da bi si ravnali lase z omenjenim pripomočkom, potem je prav, da vas opozorimo na nevšečnost, ki se bo zagotovo zgodila, če si lase ne boste povsem posušili.

Kaj se zgodi, če ravnamo vlažne lase?

Ne le, da likalnik las ne bo dobro zravnal, visoka temperatura bo vlažne pramene povsem uničila. Že po prvem potegu boste lahko zaznali vonj po prismojenih laseh, bežen pogled pa razkriva, da je prišlo ob likanju neposušenih las do resne poškodbe lasnega stebla: lasje postanejo tanjši, lomljivi, povrhnjica močno poškodovana.

Da bi se nevšečnosti izognili, torej vedno poskrbite, da boste dobro posušili prav vse lase. Pred ravnanjem nanje nanesite olje ali drugo ustrezno negovalno sredstvo za zaščito in krepitev, nato jih dobro razčešite in se lotile ravnanja las po tankih pramenih.

Nikoli ne zajemajte preveč las hkrati, saj ne boste dosegli želenega učinka, pomembno pa je tudi to, da pri ravnanju pramenov ne vlečete, temveč nežno drsite po dolžini.