stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kreslinovo iskreno slovo od prijatelja

21. 8. 2019; 06.00
Avtor: K.M.
Miro Tomassini, Vlado Kreslin

Miro Tomassini, Vlado Kreslin foto: Mediaspeed

Slovensko glasbeno javnost je pretresla vest o prerani smrti glasbenika Mira Tomassinija, dolgoletnega sodelavca in prijatelja Vlada Kreslina.

Po smrti glasbenika Mira Tomassinija, o kateri smo pisali TUKAJ, se je na družbenih omrežjih od dolgoletnega prijatelja in sodelavca poslovil tudi Vlado Kreslin. Ob tem je zapisal: "Poslovil se je Miro Tomassini -Tomas, dolgoletni prijatelj in glasbeni sopotnik. Že v začetku sedemdesetih let, ko sem prišel v Ljubljano, sem občudujoče strmel v njega, ko je v Študentskem naselju igral bas pri bandih Oko, Jutro … V osemdesetih sva pričela skupaj pisati pesmi in nastopati kot duo. Nastala je Tista črna kitara in množica drugih komadov, tudi tistih v Martinu Krpanu. V devetdesetih je v Malih bogovih preklopil na kitaro in ustvaril množico nepozabnih kitarskih bravur in melodij. Neskončno je število neprespanih noči, od takrat , ko sva se vozila na špile z mojim fičotom, polnem ozvočenja in kitar, nepozaben je spomin na debate, ki jih je imel z Jožekom v Beltinški bandi."

Miro in Vlado foto: Mediaspeed

Po smrti pa so se seveda oglasili tudi drugi glasbeni ustvarjalci. Anže Langus Petrović je zapisal: "Zame si bil inspiracija in velik frajer! Naj ti bo lahka zemlja, Miro." Pot to objavo se je oglasil tudi Branko Đurić Đuro: " Veliki, tihi, skromni frajer ... rockandroller za zgled vsem tukaj in daleč naokrog! R.I.P., dolgi aplavz in globok, globok poklon."

prejšnji članek
Zvezda Štorije zdaj v voditeljske vode
Svet slavnih
Zvezda Štorije zdaj v voditeljske vode
naslednji članek
Tako je Lado proslavil prvi rojstni dan hčerke
Svet slavnih
Tako je Lado proslavil prvi rojstni dan hčerke