Tara R Svet24.si

Primer male Tare, ki so jo po enem letu našli na ...

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

Mitja Okorn Svet24.si

Avtor dokumentarca o covidnih bolnikih "v šoku"

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

sonja-plešnar Njena.si

'Vem, zakaj me ljudje obtožujejo, da sem ...

cepivo profi Ekipa24.si

Panika v Angliji, številke so ZASKRBLJUJOČE! ...

Kreslinovo iskreno slovo od prijatelja
| K.M.

Kreslinovo iskreno slovo od prijatelja

Miro Tomassini, Vlado Kreslin, Mediaspeed

Slovensko glasbeno javnost je pretresla vest o prerani smrti glasbenika Mira Tomassinija, dolgoletnega sodelavca in prijatelja Vlada Kreslina.

Po smrti glasbenika Mira Tomassinija, o kateri smo pisali TUKAJ, se je na družbenih omrežjih od dolgoletnega prijatelja in sodelavca poslovil tudi Vlado Kreslin. Ob tem je zapisal: "Poslovil se je Miro Tomassini -Tomas, dolgoletni prijatelj in glasbeni sopotnik. Že v začetku sedemdesetih let, ko sem prišel v Ljubljano, sem občudujoče strmel v njega, ko je v Študentskem naselju igral bas pri bandih Oko, Jutro … V osemdesetih sva pričela skupaj pisati pesmi in nastopati kot duo. Nastala je Tista črna kitara in množica drugih komadov, tudi tistih v Martinu Krpanu. V devetdesetih je v Malih bogovih preklopil na kitaro in ustvaril množico nepozabnih kitarskih bravur in melodij. Neskončno je število neprespanih noči, od takrat , ko sva se vozila na špile z mojim fičotom, polnem ozvočenja in kitar, nepozaben je spomin na debate, ki jih je imel z Jožekom v Beltinški bandi."

Foto: Mediaspeed - Miro in Vlado

Po smrti pa so se seveda oglasili tudi drugi glasbeni ustvarjalci. Anže Langus Petrović je zapisal: "Zame si bil inspiracija in velik frajer! Naj ti bo lahka zemlja, Miro." Pot to objavo se je oglasil tudi Branko Đurić Đuro: " Veliki, tihi, skromni frajer ... rockandroller za zgled vsem tukaj in daleč naokrog! R.I.P., dolgi aplavz in globok, globok poklon."