ženska Dobra karma

Navade, s katerimi si zgradite samospoštovanje

krč, roka Svet24.si

Med koronakrizo je 22 ur na dan igral ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Ljubezen na vasi: Tako se preživlja Josipova družina
| V.M.

Ljubezen na vasi: Tako se preživlja Josipova družina

Josip, RTL

V oddaji Ljubezen na vasi je Josip Ćiritović Mirjani in ljubi Nikolini pokazal, kako se s kopanjem, obdelavo in zlaganjem kamna preživlja njihova družina. Dekletoma je želel ob tem dokazati, da je tako močan, da lahko dvigne več kot 100 kilogramov težak kamen.

»Punci sem peljal v svoj kamnolom, kjer sta kopala kamen moj ded in praded, jaz pa nadaljujem tradicijo. Da jim pokažem, s čim se preživljamo jaz in moja družina. Tako zlagamo kamne. Odločil sem se, da tja peljem tudi Nikolino, svojo drago oz. bodočo, ker je to želela videti,« je pojasnil Josip, ki ga je Nikolina prijetno presenetila z vnetostjo, s katero se je lotila zlaganja kamna. Motilo ga ni niti to, da je po zgolj nekaj minutah prevzela vodstvo in ga poučila, kako se pravilno opravlja delo, s katerim se že desetletja preživlja generacija Ćiritovićev. »Delajta, delajta, delajta. Jaz vaju bom vsega naučila,« je bila odločena Cvekova.

Foto: RTL - Josip je dekletoma pokazal, kako poteka delo v kamnolomu.

»Lahko dvignem 100 ali 150 kilogramov težak kamen, a vas ne bom moril,« se je dekletoma pohvalil Josip, snemalni ekipi pa v izjavi pojasnil, da je zaradi ljubezni sposoben dvigniti še veliko več. »Kadar hočem in ko je z mano prava ljubezen, Nikolina, lahko dvignem ne samo 100 kilogramov. Ko je zraven Nikolina, lahko tudi 200 kil!«

Da pa ne bi ostalo zgolj pri besedah, se je Josip namenil dokazati svojo moč. Urno je zgrabil večji kos ploščatega kamna in ga, kot bi bil peresno lahek, dvignil visoko nad glavo. »Ni imel 500 kil, imel pa jih je kakšnih 150 do 200,« je modroval Josip, ki ga je Nikolina ponovno presenetila s svojo vnemo. Temnolaska je namreč zgrabila njegov kos kamna in ga prav tako zavihtela nad glavo. »500 kil gotovo ni tehtal, kakšnih 100, 150 pa. Več ne,« je oceno o kamnu podala Nikolina.

Kaj menite, kako težak je bil kos kamna v resnici? Gledalci menijo, da ni tehtal več kot 10 kilogramov.