Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Marko Posavec uresničil dolgoletne sanje

4. 9. 2019; 07.45
Avtor: Vesna Meško
Marko posavec naslovna

Marko Posavec foto: POP TV

Udeleženec resničnostnega šova Ljubezen po domače Marko Posavec ima za seboj razgibano poletje. Skupaj s hčerko je uresničil dolgoletne sanje, za pol meseca sta se namreč odpravila na življenjsko potovanje čez lužo.

Nesojeni izbranec Darje Tomažin, Marko Posavec, se je skupaj z najstniško hčerko Aliče namenil obiskati Ameriko. »S hčerko sva že dolgo načrtovala potovanje čez lužo, kar nama je letos končno uspelo uresničiti. Pot je bila polna velikih pričakovanj, nenazadnje je bila to velika želja, po kateri sva tudi oba hrepenela,« nam je med klepetom o popotovanju pojasnil Marko, ki je deklici omogočil nepozabna doživetja, tekom katerih sta širila obzorja in bogatila duha. Prevozila sta namreč okoli 1800 milj širne Amerike, obiskala številne kraje in znamenitosti ter okušala kontrastno življenje prebivalcev.

Marko Posavec potovanje po Ameriki. foto: Osebni arhiv

»Obiskati toliko mest in znamenitosti, kot sva jih realizirala z Aliče, zahteva kar dobro psihofizično kondicijo. Kalifornija nama je pustila prelepe spomine na drugačen svet obdan z velikostjo in raznolikostjo ljudi. Obiskala sva Los Angeles, San Diego, Nacionalni park Sekvoje, San Francisko in skratka prevozila lep kos Amerike,« je potovalni načrt na kratko povzel Marko in dodal, da ju je navdušila zlasti odprtost in sprejemanje drugačnosti pri ljudeh.

»Američani so odprti ljudje in s hčerko sva navezala kar nekaj prijateljstev. Navdušeni so nad Slovenijo in Slovenci in ravno tako radi pridejo k nam na obisk,« pokima Marko, ki mu bo v spominu ostala Amerika v vseh odtenkih. »Kontrast Američanov, ki si lahko privoščijo razkošno življenje in pa tistih, ki skušajo preživeti brez strehe nad glavo, je ogromen. Srečala in videla sva ogromno ljudi, ki živijo na ulici. To so ljudje, ki so obupali na poti do uspeha. Samo San Francisco ima 75000 brezdomcev, kar je kruto, a ob enem resnično in prav tako Ameriško. Amerika je pač Amerika, pot do velikega uspeha odpira vsa vrata, če si vztrajen in kreativen človek z jasnim ciljem.«

Marko Posavec potovanje po Ameriki. foto: Osebni arhiv

Ko Marko in Aliče pred seboj razgrneta spomine na 'obljubljeno deželo', z nasmehom ugotavljata, da sta se navkljub praznim žepom domov vrnila bogatejša.

»Srečen sem zaradi Aliče, da je bilo to najino potovanje po Ameriki njenih najlepših petnajst dni v življenju. Ta dežela nama je zelo prirasla k srcu in zagotovo se še vrneva. Doživela sva jo kot pisano širino življenja in številnih želja, ki se vsakemu lahko uresničijo,« zaključi pripoved naš sogovornik.

Marko Posavec potovanje po Ameriki.

Marko Posavec potovanje po Ameriki. foto: Osebni arhiv

Marko Posavec potovanje po Ameriki.

Marko Posavec potovanje po Ameriki. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Lado Bizovičar se je močno postaral
Zdravje
Lado Bizovičar se je močno postaral
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Takšna je bila Nikolina Cvek pred leti!
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Takšna je bila Nikolina Cvek pred leti!