klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

edvard kadic
Necenzurirano

Kdo plačuje "političnega analitika" SDS? Občani Trbovelj z dragimi položnicami za ogrevanje.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zmago Sagadin žaluje za svojo ženo

8. 9. 2019; 05.00
Avtor: A.C. Lady Zvezde
zmago sagadin

Zmago Sagadin je prepričan, da bo Dončić zagotovo izbran v rezervno moštvo. foto: Arsen Perić

Njegova Majda se je za vedno poslovila ...

Zmago Sagadin je eden najuspešnejših slovenskih košarkarskih trenerjev. Še pred Goranom Dragićem in Luko Dončićem je poskrbel, da so tisoči Slovencev oboževali košarko, množično hodili v dvorano Tivoli in spremljali tekme po Evropi. Nato so ga angažirali po tujih klubih. Vendar še zdaleč ne bi bil tako uspešen, če ga ne bi podpirala žena Majda, nekoč uspešna košarkarica iz Celja, s katero sta bila skupaj desetletja. Nedavno je po hudi bolezni Majda umrla.

Februarja sta bila z Zmagom še na dopustu na Tajskem, kamor sta pozimi zelo rada hodila na oddih. Nenadoma ji je postalo slabo, poznejše preiskave pa so pokazale hudo bolezen. Majda se je sicer pogumno borila z njo, vendar žal ni pomagalo. Zmago ji je ves čas stal ob strani in jo negoval. Bil ji je v oporo, tako kot je bila prej ona njemu desetletja. Velikokrat je skupaj z njim gledala tekme in mu svetovala, kaj bi bilo treba izboljšati, kje so rezerve. Bila pa je tudi izjemna mama. Poskrbela je, da hči Sandra in sin Anže nista občutila težkih plati očetove službe, temveč ju je podpirala in spodbujala na poti k samostojnosti. Danes sta oba uspešna v svojih poklicih in imata družini, starše sta osrečila z vnuki. Kazalo je, da bodo skupaj doživeli še veliko lepega.

A je Majdi ponagajalo zdravje. »Življenje ni pravično,« je žalosten Zmago, ki le težko sprejema izgubo žene, ki je znala vedno najti lepo besedo za ljudi. Nikoli ni pozabila na rojstne dneve in druge pomembne obletnice, družino in prijatelje je povezovala in skrbela, da so bili ves čas v stikih. O vsem tem in še marsičem v teh dneh premišljuje Zmago, ki je upošteval ženino zadnjo željo. Ker je imela zelo rada morje, ga je prosila, da bi njen pepel v krogu najbližjih

prejšnji članek
Frenk Nova načrtuje gradnjo ekohiše
Svet slavnih
Frenk Nova načrtuje gradnjo ekohiše
naslednji članek
Čas za zdravo večerjo: Kakšen naj bo naš zadnji obrok?
Zdravje
Čas za zdravo večerjo: Kakšen naj bo naš zadnji obrok?