Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Uspeh: O Luki Dončiću od danes naprej resnično berejo po celem svetu

5. 9. 2019; 05.00
Avtor: K.M.
luka doncic

Luka Dončić foto: Profimedia

Nanj sta ponosni tudi mama in babica!

Danes je uradno izšla vsakoletna izdaja najbolj brane in najbolj priljubljene knjige po vsem svetu, Guinnessova knjiga rekordov, z letnico 2020. V mednarodni različici so slovenski rekordi omenjeni trikrat, med njimi kar dvakrat Luka Dončić. zvezda slovenske košarke, ki je v pretekli sezoni kot najstnik navduševal v ligi NBA. Poleg njega sta v knjigi še zakonca Marija in Andrej Štremfelj, ki sta se znašla v rubriki Kaj se je zgodilo na ta dan. Sta namreč prvi zakonski par, ki je skupaj osvojil vrh Everesta. Marija pa je do danes še vedno edina ženska, ki jih je to uspelo. 

Luka se je v knjigo, ki izide vsako leto, uvrstil z rekordom "največ trojnih dvojčkov najstnika v ligi NBA", v letošnjo izdajo pa ga je izbral urednik, najdemo pa ga tudi v rubriki "v zadnjem hipu", kjer so se znašli rekordi doseženi po tem, ko so bili roki za oddajo že mimo. V rubriki se je Luka znašel z rekordom "najmlajši igralec v NBA, ki je s trojnim dvojčkom osvojil 30 točk"

Na predstavitvi knjige, ki je potekala v knjigarni Felix, ki je v lasti založbe Učila International, ki knjigo izdaja že vrsto let, sta Luko na daljavo podprli tudi njegova mama Mirjam in babica Milena, obe pa sta poudarili, da sta na njegove rekorde zelo ponosni.

prejšnji članek
Princesa Charlotte pri štirih letih prvič v šolo
Svet slavnih
Princesa Charlotte pri štirih letih prvič v šolo
naslednji članek
To mesto naj bi bilo najboljše mesto za bivanje
Zdravje
To mesto naj bi bilo najboljše mesto za bivanje