Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na Schumacherju izvajajo eksperimente z matičnimi celicami

10. 9. 2019; 09.00
Avtor: V.M. / STA
michael schumacher

Michael Schumacher foto: Reuters

Michaela Schumacherja so prepeljali v bolnišnico v Parizu, kjer je sedaj podvržen eksperimentalni terapiji z matičnimi celicami.

Michael Schumacher se je usodno poškodoval med družinskim smučanjem na smučišču v francoskem Meribelu 29. decembra 2013. Od takrat je o njegovem zdravstvenem stanju zelo malo informacij. Kar pol leta po poškodbi je bil v umetni komi, od septembra 2014 pa so ga prepeljali domov ob Ženevsko jezero.

Tako so se tudi v pariški kliniki zavili v molk in niso želeli potrditi vesti o prihodu slovitega pacienta, sklicujoč se na zakone o varovanju osebnih podatkov.

Je pa pariški časnik Le Parisien prišel do podatkov, da so Schumacherja sprejeli na oddelku za kirurgijo srca in ožilja, kjer ga zdravi kirurg Philippe Menasche, eden izmed pionirjev zdravljenja srčnega popuščanja z matičnimi celicami, pionirsko delo je opravil tudi na področju obnavljanja možganskih tkiv in hrbtenjače z zarodnimi celicami.

Schumacherja so na kliniko prepeljali v ponedeljek popoldne z reševalnim vozilom z ženevskimi registrskimi tablicami, povsem pokritega s posebnimi prevlekami, priključenega na aparature in v spremstvu desetih ljudi.

Z zdravljenjem naj bi začeli v torek dopoldne, Schumacher pa bo po podatkih Le Parisiena bolnišnico zapustil v sredo. V tem času naj bi prejel koktajle z zarodnimi celicami, ki bi imele lahko protivnetno delovanje v celem telesu.

Po poročanju Le Parisiena je Schumacher že tretjič letos v Parizu na terapiji z matičnimi celicami. Dvakrat pomladi so ga tja prepeljali s helikopterjem.

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za sredo?
Horoskop
Dnevni horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za sredo?
naslednji članek
Tina Turner ne pogreša glasbenih odrov
Svet slavnih
Tina Turner ne pogreša glasbenih odrov
#obraziavenija
obraziavenija