stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Takšna je danes slavna Pika Nogavička!

25. 9. 2019; 12.00
Avtor: V.M.
Inger Nilsson 2

Pika Nogavička leta 1969. foto: Profimedia

Medtem ko se družine zgrinjajo na priljubljenem Pikinem festivalu, vas nemara zanima, kako je danes videti najbolj slavna Pika, ki jo je upodobila igralka Inger Nilsson. Naj vam zaupamo, da je še vedno sila karizmatična. Poglejte, kako je nedavno blestela na rdeči preprogi.

V pošvedrane čevlje Pike Nogavičke je stopilo več igralk, a zagotovo najbolj znana upodobitev Pike pripada švedski igralki Inger Nilsson, ki je v čarobni svet pegastega dekleta zakorakala, ko je štela osem let. Čeprav je od tedaj minilo že več desetletij, Inger namreč šteje že 60 let, spomin na otroško zvezdnico nikoli ni potonil v pozabo.

Pravzaprav jo ljudje še vedno prepoznavajo, kar ji v pretekih letih ni vzbujalo najbolj prijetnih občutkov. »Bilo je težko in je včasih še vedno. Vedno sem se morala spopadati s tem, zakaj sem tam. Me pri filmu želijo zaradi moje nadarjenosti, ali zato, ker sem bila Pika,« je za tuje medije pojasnila Inger, ki ni povsem izginila iz sveta brneče kamere. Pred več kot desetimi leti je denimo nastopila v nemški televizijski nanizanki Der Kommissar und das Meer, leta 2000 pa v filmu Gripsholm režiserja Xavierja Kollerja.

Kaj pa je drugače počela v življenju? Kam jo je ponesla pot? Naj vam razkrijemo, da je svoje mesto našla v svetu birokracije, delala je namreč kot tajnica.

Inger Nilsson je še vedno karizmatična. tako je nedavno blestela na rdeči preprogi. foto: Profimedia

prejšnji članek
Spolnost in kontracepcija sta pomembni za kvaliteto življenja
Odnosi
Spolnost in kontracepcija sta pomembni za kvaliteto življenja
naslednji članek
Dvoboj ljubiteljev mačk in psov
Svet slavnih
Dvoboj ljubiteljev mačk in psov