stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ajda Smrekar nehote vstopila v kriminalno zgodbo

3. 10. 2019; 05.00
Avtor: K.M.
V imenu ljudstva

V imenu ljudstva, Ajda Smrekar in foto: Ksaver Šinkar

Slovenska igralka se je pridružila prav posebni ekipi.

TV Slovenija nadaljuje z nizom kriminalnih serij; na AV-razpisu izbrana produkcijska skupina Mangart te dni snema izvirno krimi nadaljevanko z elementi romantične drame V imenu ljudstva. Rdeča nit dogajanja zasleduje odkrivanje in razreševanje boleče družinske skrivnosti iz pravniških krogov. Scenarij za nadaljevanko so napisali Tomaž Grubar, Sašo Kolarič, Aleš Čar, Martin Horvat, Kim Komljanec in Vojko Anzeljc, ki je tudi režiser vseh osmih epizod.

O zgodbi:

Sedemindvajsetletna novopečena pravnica Nika (Ajda Smrekar) se po naključnem razkritju skrbno varovane družinske skrivnosti loti preiskovanja družinske zgodovine. Nehote vstopi v kriminalno zgodbo, v katero sta vpletena njena mati in 'oče'. Zgodba je pognala korenine pred Nikinim rojstvom – takrat, ko so njenega biološkega očeta s pomočjo inscenirane sodbe za dolga leta pahnili v zapor. Nika je v precepu. Če hoče rešiti in spoznati svojega pravega očeta, mora sprejeti bolečo resnico o sebi in razkrinkati svoja starša. Kot se izkaže, sta mati in očim, hladna in koruptivna sodnica ter ugledni in brezobzirni poslovnež, skupaj z bančnim baronom Hermanom del kriminalne združbe ...

V imenu ljudstva, Ajda Smrekar in Jernej Gašperin foto: Ksaver Šinkar

O seriji:

Serija V imenu ljudstva bo imela osem petinpetdeset minutnih delov. Dogajanje v njej jemlje snov iz družbenih razmer današnje Slovenije in odslikava njeno prepredenost s korupcijo. V nadaljevanki igrajo: Ajda Smrekar (Nika), Vesna Jevnikar (mama Majda), Ivo Ban (očim Edo Oven), Vlado Novak (dedek Miro), Rok Vihar (odvetnik Borut), Jernej Gašperin (Nikin fant Peter), Branko Završan (Nikin oče Tomaž), Peter Musevski (sodnik Borut), Bine Matoh (bančni baron Herman), Brane Grubar (ostareli odvetnik Jože Zajc), Urban Kuntarič (Zajčev sin Sebastijan), Lucija Harum (Nikina najboljša prijateljica Špela) in Karin Komljanec (odvetnica Sabrina). Avtorji zgodbe so Vojko Anzeljc, Tomaž Grubar in Sašo Kolarič, direktor fotografije je Miha Tozon. Nadaljevanka bo na programu TV Slovenija predvidoma spomladi.

prejšnji članek
Ne boste verjeli, kaj je storila družina Marka Potrča
Svet slavnih
Ne boste verjeli, kaj je storila družina Marka Potrča
naslednji članek
V trendu: kačji potisk
Moda&Lepota
V trendu: kačji potisk