lea mederal 1 Dobra karma

Znana nosečnica upošteva nasvete Tanje Žagar in...

meghan markle Svet24.si

VIDEO: Meghan spregovorila o rasnem nasilju v ZDA

tito primerjava Reporter.si

Predstavil rezultate analize, ki dokazujejo, da ...

b64cdc39d252bf0b05e37161f3c928ac Svet24.si

Kacin se je vrnil in povedal, kdaj bo vlada ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

Špela Grošelj Njena.si

Trenutek nepazljivosti je pri Špeli Grošelj ...

Na javnem mestu so ji dobesedno obrnili hrbet
| Sonja Javornik/Nova

Na javnem mestu so ji dobesedno obrnili hrbet

-, Neo Visuals

Jokala zaradi nekdanjih 'prijateljev' ...

Manca Špik je bila pred kratkim zelo žalostna, in sicer tako zelo, da je kar zajokala v avtu pred lokalom, ki ga je zapustila zelo na hitro, saj je tam doživela eno od hujših razočaranj v življenju. Prijatelji iz mladosti so ji namreč obrnili hrbet. In to dobesedno!
»Res je, zelo sem bila prizadeta zaradi prijateljev, ki so mi nalašč obrnili hrbet,« nam je zaupala pevka, ki je pred kratkim vstopila v lokal, kjer je opazila skupino ljudi, ki jih že dolgo ni videla, so pa bili vsi njeni prijatelji iz mladosti. »Zelo sem se jih razveselila in sem prav pomislila, kakšno srečo sem imela, da sem slučajno vstopila v ta lokal, kamor sicer ne zahajam. Potem pa so se nenadoma vsi – drug za drugim – obrnili stran od mene. Ker je bilo očitno, da so me prepoznali, ni bilo druge možnosti, kot da so to storili nalašč – samo zaradi mene. V tistem trenutku se mi je zdelo, kot da se je zemlja zaustavila, želela pa sem si samo tega, da bi se lahko udrla v zemljo. No, potem sem jo hitro popihala ven in se skrila v avto, kjer solz nisem več mogla zadržati.«
Ljudje smo družabna bitja in si želimo biti sprejeti v družbi. Če nas okolica izobči, smo seveda prizadeti. Tako ni prav nič presenetljivo, da se je tudi Manca počutila zelo prizadeto. Še posebej, ker se je to zgodilo, preden bi sploh spregovorila. Torej je bilo očitno, da je problem v njeni javni podobi.

Foto: Neo Visuals - Bilo je zelo boleče, ko je videla, da so ji drug za drugim obrnili hrbet ...

»Ta odziv me je zelo prizadel. Vesela sem samo zato, da nisem zajokala na kraju samem, da sem se zadržala, dokler nisem sedla v avto … Zaradi posla sem se morala odreči številnim rečem. Tudi prijateljem, saj zaradi koncertov nimam toliko možnosti za druženje. Saj veste, ljudje se družijo zvečer, ob koncih tedna in za praznike, to pa je čas, ko jaz delam. Tako z leti pač prijatelji počasi obupajo, saj imajo drugačen delovnik in se pač težje ulovimo. Pravi seveda ostanejo še naprej, ampak jih je manj, kot bi jih bilo sicer.«

Foto: Neo Visuals - Očitno so prijatelji mislili, da se je prevzela, ker je postala prepoznavna.

Manco je dejanje prijateljev zelo prizadelo, vendar ni želela, da bi pri tem ostalo. Zato je čez čas poiskala to družbo in se zmenila za pogovor. Želela je, da ji v obraz povedo, zakaj so to naredili. »Izkazalo se je, da so mislili, da sem se spremenila! Hoteli so mi pokazati, da do njih pač ne bom zvezdniška …« nam je potožila Manca, ki sicer med novinarji velja za izvrsten primer pevke, ki je ostala taka, kot je bila, preden je postala prepoznavna: korektna, ljubezniva, profesionalna. To pomeni, da so si prijatelji o njej ustvarili povsem zgrešeno mnenje. »Ampak ne, nič jim ne zamerim. Ker se zavedam, da predsodki nikoli ne bodo izginili in da mediji pač popačijo sliko. Vesela sem, da so po pogovoru z mano vsi zaključili, da so se zmotili in da sem še vedno enaka prijazna Manca, kot sem bila, ko smo se družili. Poskušala sem jim pojasniti, da mediji pač predstavijo tisto, kar naj bi bilo za bralce ali gledalce najbolj zanimivo. Da seveda ne morem na javni dogodek v ponošenih cunjah. Ampak da je moja podoba v javnosti samo del mene. Da bi gotovo tudi sami hoteli biti na fotografijah ali posnetkih videti čim bolje, da pa to ne pomeni, da nimam doma kdaj ponošene trenirke ali neurejenih las,« še pove pevka.