Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na tej skupni fotografiji so Modrijani še najstniki!

6. 10. 2019; 09.00
Avtor: V.M.
Modrijani

Modrijani foto: Noč Modrijanov 2014

Joj, kakšni fantiči so bili še tukaj! Prepoznate bratranca Švab in brata Oset?

Modrijani so s svojimi oboževalci delili fotoutrinek iz začetkov njihovega skupnega glasbenega ustvarjanja. V kolikor niste vedeli, naj vam zaupamo, da njihovi prvi skupni koraki segajo v leto 2000, ko je iz njihovega mimobežnega poznanstva vzklilo prijateljstvo, iz slednjega pa je nastal ansambel, ki danes žanje nepredstavljive uspehe.

A kakšni so bili njihovi prvi koraki? Kako so se razumeli štirje mladeniči, ko so skupaj ustvarjali prve skladbe? Takole so svoje spomine strnili članki zasedbe na spletni strani:

»Vaje niso bile čisto običajne. Skupaj smo nekaj časa peli in igrali, potem odšli brcat žogo na travnik ali igrat košarko na igrišče, sledila je malica, kmalu večerja. Če se je kdo domislil kakšne nove ideje, smo bili, po domače povedano, takoj za "akcijo". Skupaj smo hodili po nakupih, frizerju, vozili smo se naokrog, prepevali v avtu in na vsakem vogalu. Vsekakor pa smo bili in smo po večini še v tistih letih, ko vsakdo uveljavlja svoj prav in svojo filozofijo glasbe, in tu so se mnogokrat kresale iskre, pametovanj in modrovanj ni in ni bilo konec: "To je potrebno tako zaigrati... ne, ta poudarek je tukaj in ne tam... tretji glas je pretih... bas je v septimi fauš... pa daj utihni že, gremo najprej vokale čez... ne, najprej instrumental... ta kitara nima pravega tona, kup si novo... CFB-duri ne zvenijo, dajmo raje CisFisH... Rok, malce se discipliniraj; Peter, prebudi se; Franjo, ne stiskaj si mozoljev; Blaž, ne teži in ne kompliciraj spet..itd." Modrovali in modrovali smo, na srečo pa se je vedno tudi kaj dobrega >izcimilo< iz teh temperamentnih in burnih srečanj. Peter je predlagal ime ansambla in pri tem je ostalo - Modrijani. Na enem izmed prvih plakatov je lastnik restavracije na reklamne letake napisal kar ansambel Brihtneži, najbrž se mu je zdelo, da gre za nekaj v zvezi s tem, dokaj resno ime pa se je počasi prijelo, tudi za politično stranko nas niso več zamenjevali kot se je to zgodilo na enem izmed nastopov v Ljubljani,« se spominjajo Modrijani.

prejšnji članek
Ana Maria Mitič povedala resnico o izgubi svoje teže
Svet slavnih
Ana Maria Mitič povedala resnico o izgubi svoje teže
naslednji članek
Kakšna je prava Sara Rutar?
Resničnostni šovi
Kakšna je prava Sara Rutar?