Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Navduševala 'Pod eno streho', zdaj predstavlja svojo avtorsko delo

30. 10. 2019; 05.00
Avtor: T.P.
Alja Kapun

Alja je za predstavo sama napisala tekst, jo režirala in koreografirala. foto: Goran Antley / M24.si

Dramska igralka Alja Kapun, najbolj znana po vlogi Maje iz televizijske serije Pod eno streho je velika borka, ki zdaj predstavlja svojo avtorsko monokomedijo Življenje v rož' cah.

Po razhodu s partnerjem se je s tremi otroci preselila v Ljubljano. In ni jim bilo lahko. Nekaj časa so živeli z dvema evroma na teden. Ker nikakor ni dobila želene zaposlitve v gledališču, ki bi ji zagotovila tako potrebno finančno stabilnost, saj je bila po mnenju gledališčnikov prestara, ker je letnik 1982, poleg tega pa so povsod imeli moško sezono, je letos februarja stvar vzela v svoje roke. Odprla je svoje podjetje Opium Industries in se lotila ustvarjanja lastne predstave: monokomedije Življenje v rož' cah.

Premierno jo je odigrala sinoči v Domu II. slovenskega tabora Žalec. Predstava govori o simpatični cvetličarki, ki čaka na naročilo šefa, med tem pa začne govoriti in kmalu smo priča zgodbi, kako je bilo, ko se je s kolegico dobila na kavi. Alja je s čustveno in s črnim humorjem prežeto predstavo, v kateri tudi zapleše in zapoje, navdušila gledalce, pohvale zanjo pa je dobila tudi na družbenih omrežjih. Ena od udeleženk premiere je denimo zapisala: "Včerajšnja premiera tvoje monokomedije je mimo, fantastično!!! Prva pohvala vsebini, ki si jo črpala iz vsakdanjega življenja današnjih žensk in prikazala tako realnost kot prepotentnost posameznic, brez vključevanja plehkih besednjačenj, povezanih s seksom, kletvic … kar je postalo v današnjem času, magnet za polne dvorane (?). Druga pohvala tvoji igri!!! Kako je bilo lepo poslušati tvoj govor, opazovati izraz na tvojem obrazu, telesu - zavidljiva kondicija, uživati v odplesanih prizorih in odpeti Haleluji. Tretja pohvala tvojemu pogumu in odločenosti, da stopiš samostojno na odrske deske!!! Uspelo ti je!"

Kaj je ustvarila, se lahko na lastne oči in ušesa prepričate 6. novembra v Mariboru v KGB, 7. novembra v Ljubljani v Centru Slovanskih Kultur France Prešeren in 28. novembra v Laškem v Kulturnem centru.

Aljine premiere se je udeležil tudi njen kolega Rok Kravanja. foto: Goran Antley / M24.si

Igralka s starši.

Igralka s starši. foto: Goran Antley / M24.si

Alja je za predstavo ustvarila dva različna lika: cvetličarko in njeno kolegico – na fotografiji je v vlogi slednje.

Alja je za predstavo ustvarila dva različna lika: cvetličarko in njeno kolegico – na fotografiji je v vlogi slednje. foto: Goran Antley / M24.si

Navdih za monokomedijo je dobila iz svojega življenja.

Navdih za monokomedijo je dobila iz svojega življenja. foto: Goran Antley / M24.si

prejšnji članek
Takšna je bila Rosvita Pesek pred 35 leti
Svet slavnih
Takšna je bila Rosvita Pesek pred 35 leti
naslednji članek
Celovita prenova SNG Drama Ljubljana
Zdravje
Celovita prenova SNG Drama Ljubljana
#nasazenazenska
nasazenazenska