reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Po uspešnici Freddieju Mercuryju zdaj še film o Bee Gees

5. 11. 2019; 10.00
Avtor: STA/K.M.
filmo-bohem-blitz

Bohemian Rhapsody foto: Blitz

Producent Graham King, ki stoji za uspešnim filmom Bohemian Rhapsody o življenju Freddieja Mercuryja in skupine Queen, si je zagotovil pravice za pesmi skupine Bee Gees, iz česar bo lahko nastal še en biografski film.

V Kingovem imenu je pravice za pesmi Bee Gees kupilo podjetje Paramount, poroča britanski Guardian. Na ta način bodo skladbe lahko uporabili v filmu, za razliko od prihajajočega filma o Davidu Bowieju Stardust in biografskega filma o Jimiju Hendrixu Jimi: All Is By My Side, ki bosta zgodbi glasbenikov pripovedovala brez njune glasbe.



King je z Bohemian Rhapsody, ki je v kinematografe prišel oktobra lani, dosegel izjemen uspeh, saj je film prinesel 687 milijonov funtov v blagajne po svetu, Ramiju Maleku, ki je odigral Mercuryja, pa oskarja za najboljšega igralca. Da so glasbeni filmi dobro vnovčljivi, je pokazala tudi priredba filma Zvezda je rojena Bradleyja Cooperja. Biografski film Eltona Johna Rocketman pa je Paramountu v začetku letošnjega leta prislužil 148 milijonov funtov.

Baz Lurhmann pripravlja film o Elvisu Presleyju, v načrtu pa so tudi filmi o Arethi Franklin, Bobu Marleyju in Carole King, poroča Guardian.

Bee Gees foto: Profimedia

Zgodba o Bee Gees ima potrebne vzpone in padce: trije najstarejši bratje Gibb so kariero začeli najprej v Avstraliji, nato pa v Veliki Britaniji s pomočjo menedžerja The Beatles Briana Epsteina, preden so v poznih 60. letih prejšnjega stoletja prodrli v ZDA. Razšli so se leta 1970 zaradi bratovskih sporov, ki sta jih spremljali zloraba alkohola in drog. Barry Gibb je leta 2013 za Guardian povedal: "Prišlo je do globokega, čustvenega tekmovanja med tremi brati, ki so postali znani in tega niso razumeli."

Kmalu po razpadu so sicer zakopali sekire, se prenovili in na koncu postali še večji. S pesmimi, kot so Stayin' Alive, Night Fever, More Than a Woman in How Deep Is Your Love, ki je bila uporabljena pri filmu Vročica sobotne noči leta 1977, so opredelili in podaljšali obdobje disco glasbe. V ZDA so v manj kot dveh letih imeli šest zaporednih singlov številka ena. Kasneje je prišlo do novih nesoglasij: burne ločitve, še več drog in smrt najmlajšega brata Andyja pri komaj 30 letih.

Maurice Gibb je umrl leta 2003, leta 2012 mu je sledil dvojček Robin. Barry Gibb, ki je s svojim falzetom zaznamoval skupino, pa je bil leta 2017 odlično sprejet na festivalu Glastonbury.

prejšnji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za sredo?
Zdravje
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za sredo?
naslednji članek
Pri 70 letih pričakuje tretjega otroka
Svet slavnih
Pri 70 letih pričakuje tretjega otroka