laparoskopija Svet24.si

Na operacijski mizi je kričala, kirurg je ni ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

aligator Svet24.si

FOTO: Njegove dele telesa našli v aligatorjevem ...

lekarna Svet24.si

Bomo res spet plačevali več, dobili pa manj?

pogovor Dobra karma

Ko kritizirate druge, sami sebe gledate v ogledalo...

Tanja Balabanič Njena.si

Kmalu bo eno leto odkar ni samska

kmetija-2019 Njena.si

Epska bitka moči: Sara dokazala, da je prava ...

Vremenoslovec Andrej Velkavrh združuje šport in kulinariko
| Revija Zvezde Lady

Vremenoslovec Andrej Velkavrh združuje šport in kulinariko

Andrej Velkavrh, Marko Vavpotič

Vremenoslovec Andrej Velkavrh je navdušen kolesar, ki v svoj hobi zvabi tudi ekipo svojih prijateljev. Preverimo, kakšno druženje jim pripravi enkrat na leto.

Andrej Velkavrh ima med mnogimi Slovenci prav posebno mesto. Že vrsto let ga namreč gledamo v osrednjih poročilih na nacionalni televiziji, kjer nas z napovedmi včasih spravlja v dobro voljo, spet drugič pa nam para živce. Sicer pa je človek, ki premore ravno prav humorja, da vse skupaj lepo začini. Denimo, zgodilo se je, da je nekega jutra pri javljanju na eno od radijskih postaj celo zapel, ob tem pa so se mnogi pošalili, da bi se lahko potegoval za udeležbo na Pesmi Evrovizije. Je pa Andrej tudi strastni kolesar. Enkrat letno zbere svoje prijatelje in skupaj se odpeljejo na kolesarsko turo.

»Z ženo jih tudi pogostiva in zelo so navdušeni nad našo domačo marmelado. Pred leti se mi je porodila ideja, da bi prepoznavni znak našega druženja postala prav marmelada. Rečeno, storjeno. Vsi, ki se z nami podajo na kolesarsko turo, morajo prispevati startnino, ki pa ni denarna, temveč kozarček domače marmelade. Prav to je mnoge moje kolege prepričalo, da so začeli kuhati marmelado.«