Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Najbolj slaven ježek na svetu vam bo izvabil nasmeh

14. 11. 2019; 07.45
Avtor: Vesna Meško
pokee

Mr. Pokee foto: Talitha Girnus

Ste že videli najbolj srečnega ježka na svetu? Herbiee je slaven, srečen in neverjetno prikupen. Skupaj z mačkonom Audreejem razveseljujeta splet – njune dogodivščine vam bodo polepšale dan …

Lahko bi rekli, da je Herbee najbolj ljubek ježek na svetu, a temu seveda ni tako, Herbee ima le srečo, da ga je posvojila nadobudna fotografinja Talitha Girnus iz Nemčije in iz njega naredila pravo spletno zvezdo … Pred njim je bil veliki up iz roda ježkov gospodič Pokee, a se je žal njegova zgodba žalostno končala med zvezdami.

mr. Pokee foto: Talitha Girnus

Naj vam na kratko predstavimo njihovo zgodbo …

Vse skupaj se je začelo s preprostim telefonskim sporočilom, končalo pa s pravim kraljestvom prikupnosti, ki na družbenem omrežju dan za dnem riše nasmehe širom sveta. Prvi korak je naredil fant Talithe Girnus, 27- letne mladenke, s katero sta bila tedaj v daljšem razmerju na daljavo. Ker ga je Talithe, oz. Litha, kot si pravi sama, močno pogrešala, ji je poslal fotografijo ježka, da bi jo vsaj malo razvedril. Slednje se ji je zdelo tako prikupen, edinstven in zabaven način, da nekoga razvedriš, da sta si pričela redno pošiljati simpatične fotografije ježkov.

Kmalu je pričela razmišljati o tem, da bi ježka posvojila, tako se je lotila raziskovanja in po tehtnem razmisleku sklenila, da je dovolj odgovorna, da bo kos malemu prijatelju. Ko je spoznala gospodiča Pokeeja, je vedela, da je pravi. In tako se je začela njuna pustolovščina, v kateri sta uživala štiri leta. Skupaj sta ustvarila priljubljen Instagram račun, ki ima več kot 1,6 milijona sledilcev. Z objavljanem prikupnih fotografij je Lithin hobi kmalu postal glavni vir zaslužka, saj je pričela izdelovati in prodajati reklamni material, ki ga je spletna publika z navdušenjem sprejela.

A žal njuna pravljica ni trajala dolgo. Pokee je namreč marca 2019 žalostno preminil zaradi bakterijske infekcije. Litha je bila neutolažljiva, prijateljevo slovo ji je strlo srce. Zaprla se je vase, prenehala je potovati in se odzivati na premnoge tolažbe prijateljev in oboževalcev. Po srečnem naključju je odprla sporočilo dekleta, ki ji je pisalo, da je dobila ježka, skupaj z njim pa hudo alergijsko reakcijo. In tako se je odvilo novo poglavje, Girnus je posvojila novega ježka, ki mu je nadela prikupno ime Herbiee in za katerega prav tako predano skrbi, kot za preminulega prijatelja. Nedavno se jima je pridružil če maček Aundree, ki je z Herbieem spletel prav posebno vez. Kot pravi Litha, sta nerazdružljiva, skupaj se crkljata in uživata na dogodivščinah, ki jih lahko spremljate na Instagramu.

Čeprav so posnetki zelo prikupni in bi si ob pogledu nanje mnogi zaželeli imeti ježka, Talitha poudarja, da to še zdaleč niso idealni hišni ljubljenčki, saj potrebujejo posebno nego, razumevanje in oskrbo. Pred nakupom se je tako modro lotili raziskovanja, da se prepričamo ali je ljubljenček primeren za nas oz. ali mu kot skrbniki lahko nudimo, kar potrebuje.

prejšnji članek
Sandra Auer: Sitna ali igriva mamica?
Svet slavnih
Sandra Auer: Sitna ali igriva mamica?
naslednji članek
To je starejši brat dvojčkov Klobasa
Svet slavnih
To je starejši brat dvojčkov Klobasa
#obraziavenija
obraziavenija