Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrivnostna preteklost in zamolčana družinska zgodba

17. 11. 2019; 10.00
Avtor: T.P.
Gospa z morja

Bojan Emeršič in Pia Zemljič foto: Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana

V SNG Drama Ljubljana sezono 2019/20 nadaljujejo z uprizoritvijo drame Gospa z morja znamenitega norveškega dramatika Henrika Ibsena, ki jo bo režiral Tin Grabnar.

Dramo je v slovenščino prevedel Darko Čuden. Dramaturginja je Brina Klampfer, scenografa Dorian Šilec Petek in Sara Slivnik, kostumografka Sara Smrajc Žnidarčič, skladateljica in oblikovalka zvoka Mateja Starič, oblikovalec luči Kristjan Vidner, lektorica uprizoritve Klasja Kovačič, svetovalec za gib Klemen Janežič in pomočnica dramaturginje Urša Majcen.

Igralski ansambel uprizoritve sestavljajo: Bojan EmeršičPia ZemljičTina VrbnjakDoroteja Nadrah, Rok Vihar, Luka Bokšan in Klemen Janežič.



»Elida je del družine, ki živi v majhnem skandinavskem mestu. To naselje je pravzaprav odrezano od sveta. Med veličastne fjorde, strme pečine in vetrovne vrhove le redkokdaj zaide kakšen tujec. Mestece na severu zaživi le poleti, ko ga napolnijo letoviščarji. Takrat začnejo počasni parniki obljubljati, da je nekje daleč stran boljše in lepše življenje. Parniki s seboj pripeljejo upanje. To poletje jih bo obiskal družinski prijatelj in nekdanji inštruktor otrok, gospod Arnholm. Njegov prihod bo počasi odstrl tančice skrivnostne preteklosti in kot v kakšni psihološki detektivki razkril zamolčano družinsko zgodbo, kjer so vsi odnosi trdno prepleteni med seboj,« je o drami zapisal režiser Tin Grabnar.

Predpremiera bo v petek, 22. novembra, ob 19.30, premiera pa v soboto, 23. novembra, ob 20. uri na velikem odru Drame. Prve ponovitve bodo na sporedu 25., 26. in 27. novembra ob 19.30.

prejšnji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za ponedeljek?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za ponedeljek?
naslednji članek
Brad Pitt: Razočaran nad Angelino Jolie
Svet slavnih
Brad Pitt: Razočaran nad Angelino Jolie