profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Znan obraz: Maja Oderlap tudi o tašči, ljubezni in poroki

17. 11. 2019; 06.00
Avtor: Aleš Rod/Nova
Maja Oderlap

Iskreno priznala, da si želi ustvariti družino. foto: Aleš-Rod

Majo Oderlap (36) bi lahko opisali kot zgovorno rdečelasko z uspešno kariero, ki ve, kaj si želi doseči. Verjetno pa ne veste, da zelo rada poprime tudi za kuhalnico in kmalu iz njene kuhinje, po besedah njenih prijateljev, tudi omamno zadiši. Bo kmalu kuhala še za ena usta več?

Gledalci vas poznajo predvsem kot televizijsko voditeljico. Kdaj ste začeli delati na televiziji?

Trenutno me lahko gledalci spremljajo v oddaji Znan obraz ima svoj glas, a moja televizijska pot je res precej daljša. Poleg sodelovanja v oddaji Znan obraz ima svoj glas me lahko gledalci spremljajo na TV Veseljak, kjer sem že tretje leto. Slišijo pa me tudi na Radiu Veseljak.

V medijih ste začeli delati precej zgodaj, kajne?

Res je. Najprej sem začela še kot študentka delati na regionalnem radiu, na Radiu Velenje. Moja prva ljubezen je bil radio. Tako sem na začetku na Radiu Velenje vodila jutranji program. Pozneje sem dolga leta, prav tako na Radiu Velenje, vodila oddajo Minute z domačimi ansambli. Kmalu sem poleg na radiu začela delati še na regionalni televizijski postaji, VTV Velenje, kjer sem vodila glasbeno oddajo in tudi klasični program.

Ste odgovorna urednica TV Veseljak. Kolikokrat na teden še stopite pred kamere?

Res je, trenutno delam na Radiu Veseljak in na TV Veseljak, kjer sem tudi odgovorna urednica. Vsaj dvakrat tedensko še vedno stopim pred kamere, in sicer ob torkih popoldne, ko vodim oddajo Popoldanski klepet, ter ob četrtkih zvečer, ko je na sporedu oddaja Iskreno.

Osnovno šolo je Maja Oderlap obiskovala v Velenju, nato je šolanje nadaljevala na srednji ekonomski šoli v Slovenj Gradcu. Po zaključku srednje šole se je odločila za študij ekonomije v Mariboru. foto: TV Veseljak / SASO

Z oddajo Iskreno ste se nekako odmaknili od glasbe, ki je bila vseskozi rdeča nit vašega medijskega pojavljanja. Zakaj?

Oddaja Iskreno je pogovorna oddaja, ko pred mikrofon in kamere povabimo nekoga, ki ima neko posebno zgodbo in jo je pripravljen deliti z našimi gledalci. Oddaja zdaj teče že tretjo sezono. Če recimo gostimo glasbenika, ne govorimo o njegovi glasbi, temveč o njem osebno. Zanima nas življenjska zgodba, nekaj, kar gane. Tudi jokali smo že v studiu.

Glede na to, da ne prihajate iz Ljubljane, se vsakodnevno vozite na delo. Ste torej že na pol Ljubljančanka?

Vsak dan se vozim v Ljubljano na delo, kar mi vzame slabo uro. Vedno pravim, da sem Velenjčanka, ki dela v Ljubljani.

Kaj najraje delate v prostem času?

Najraje sem v naravi. Zelo uživam ob delu na vrtu, kjer imam visoke grede, ki jih je Andrej popravil in priredil glede na moje želje. Letos moje grede sicer niso dale bogatega pridelka, saj nisem mogla več časa nameniti urejanju vrta, a upam, da bo prihodnje leto bolje. Rada se odpravim tudi v naravo, se ji prepustim, brez telefona in drugih motečih zvokov. Včasih se mi pridruži tudi Andrej. Poleg vrtnarjenja in sprehodov v naravi rada tudi kuham.

Kaj najraje skuhate? Katera je vaša najljubša jed?

Najraje imam kaj na žlico, različne mineštre, dober ričet … Moja najljubša jed je med drugimi mamina goveja juha. Za pogostitev obiskov ob posebnih priložnostih po navadi začnemo z različnimi namazi, ki jih pripravim sama – bodisi s skuto, tuno ali recimo avokadom, ki je odličen za pripravo namazov. Nedeljsko kosilo seveda ne mine brez dobre goveje ali gobove juhe. Rada spečem tudi piščanca v pečici s prilogo, s krompirjem in zelenjavo. Za sladico je lahko kakšna dobra panna cotta z vročim sadjem …

Gobe nabirate sami?

Gobe mi večinoma da tašča.

Tašča?! Ji zaupate glede na pregovorni odnos s taščami? Kakšen odnos imate s taščo?

Zaupam ji, saj imava dober odnos. (smeh)

Dotaknimo se še malo vaše zasebnosti. Ste zaljubljeni, je na vidiku morda tudi že poroka?

Sem v partnerski vezi z Andrejem Grobelnikom, živiva skupaj in verjetno bo tudi poroka prišla enkrat na vrsto. (smeh)

Vaju je z Andrejem združila glasba?

Andrej je tudi glasbenik, igra na kitaro, a dela na drugem področju. Sicer naju ni povezala glasba, saj sva se spoznala prek skupnega prijatelja na neki prireditvi, a zdaj večkrat doma tudi kaj skupaj zapojeva, medtem ko Andrej igra kitaro. Z Andrejem sva se takoj ujela, beseda je dala besedo, skupaj sva začela hoditi v hribe in tako se je najina zgodba začela. Andrej prihaja iz Koroške in se večkrat pošali, da jaz prihajam z druge strani Uršlje gore.

Načrtujeta morda že naraščaj?

O tem sva se že pogovarjala, saj si oba želiva družino. O tem, koliko otrok bi imela, se še nisva pogovarjala, a veva, da jih bova imela.

prejšnji članek
Je Ilka res spet samska?
Svet slavnih
Je Ilka res spet samska?
naslednji članek
Slovenski voditeljici ujeti v slabem razpoloženju
Svet slavnih
Slovenski voditeljici ujeti v slabem razpoloženju