stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Očetova izbranka je Tanjina najboljša prijateljica

24. 11. 2019; 10.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
tanja balabanić

tanja balabanić foto: Osebni arhiv

Čeprav je vedno nasmejana in poskuša širiti pozitivno energijo na druge ljudi, se je očarljiva Tanja v življenju spopadla že z marsikatero hudo preizkušnjo. A zaradi grenke preteklosti je danes močnejša, vesela in srečna pa je tudi, ker ima ob sebi prav posebno prijateljico ...

Čeprav je pred kamerami vedno vesela in nasmejana, ima tekmovalka letošnje Kmetije Tanja Balabanić za seboj težko zgodbo, zaradi katere danes še toliko bolj ceni družino. Tanja je že v šovu razkrila, da sta s sestro že kot deklici izgubili mamo, zaradi finančne stiske pa je že kot najstni-ca začela delati v gostinstvu in tako že pri rosnih petnajstih letih okusila samostojnost.

Življenje brez mame

Tanja je izgubila mamo, ko je bila stara komaj tri leta, potem pa je skrb zanjo prevzela pet let starejša sestra Jasmina. »Ta izkušnja me je najbolj zaznamovala,« pripoved začne Tanja, ki se je po mamini smrti še močneje navezala tudi na očeta. »Oče je v enem mesecu izgubil mamo, očeta in še ženo. Ostal je sam z nama s sestro in se kljub veliki izgubi boril za naju. Spomnim se, da je takrat socialna služba predlagala, da če ne bo zmogel, naju lahko da v posvojitev. Če samo pomislim na to, me stisne pri srcu. Seveda jim je oči jasno in glasno povedal, da bo za naju poskrbel sam in da kaj drugega sploh ne pride v poštev. Ne predstavljam si, kaj je preživljal, sem pa izjemno ponosna nanj, da ni nikoli obupal, temveč se je boril in se še zdaj bori,« priznava Tanja, ki je vesela in srečna, da je kasneje njihovo življenje obogatila očetova prijateljica.

Tanja je namreč zelo hvaležna Kati,  ki je z njimi že 28 let. »Nikoli ni nadomestila mamice, je pa nenadomestljiva najboljša prijateljica, ki sem ji zaupala čisto vse. Brez nje bi bilo življenje bistveno težje in hvaležna sem ji, da je ob nas. Še danes zelo rada poklepetam z njo in ji še danes čisto vse zaupam. Ona je vedno vse vedela prva, od prvega fanta do prve cigarete.« (smeh)

TANJA BALABANIĆ

TANJA BALABANIĆ foto: POP TV

prejšnji članek
Zaradi tega je Tjaša Železnik tako postavna
Zdravje
Zaradi tega je Tjaša Železnik tako postavna
naslednji članek
'Od vseh kmetov je doživel največjo spremembo'
Svet slavnih
'Od vseh kmetov je doživel največjo spremembo'
#nasazenazenska
nasazenazenska