stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Eva Boto: Skromna in simpatična Korošica

7. 12. 2019; 11.00
Avtor: AC Lady/Zvezde
znan-obraz-ima-svoj-glas

Eva Boto kot Jenny Lind s skladbo Never enough foto: Miro Majcen/Pop TV

»Nedavno se je vse postavilo na svoje mesto. Že pred leti so me vabili v šov Znan obraz ima svoj glas, vendar nisem mogla iti, saj sem bila zasedena s študijem in občasnimi nastopi. Letos pa sem vse zaključila in mi manjka le še magistrska naloga. Z veseljem sem se odzvala povabilu, šla na avdicijo in moram priznati, da preživljam eno najlepših obdobij svojega življenja,« pravi simpatična Korošica Eva Boto.

Eva Boto je nase opozorila v oddaji Misija Evrovizija, s katero so leta 2011 izbirali slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije. Čeprav so nekateri mislili, da bo takrat komaj petnajstletno dekle le muha enodnevnica, ni bilo tako. Glasba je od malega njena velika ljubezen. Kot desetletna deklica je nastopila na mednarodnem pevskem festivalu Super Chris v Avstriji in prvič zmagala. Nekajkrat je nastopila na festivalu za mlade FENS. Leta 2008 je zmagala, leta 2009 je bila tretja. Leta 2010 je bila razglašena za najbolj nadarjeno na glasbenem tekmovanju v Ljubljani, na - slednje leto pa tam tudi zmagala. Bila je tudi druga na Melodijah morja in sonca, nastopi - la je tudi na Poletni noči, prireditvi ob 50. obletnici Slovenske popevke. K sodelovanju jo je povabil Jan Plestenjak, s katerim sta skupaj zapela To leto bo moje. Nato je pogosto stala na glasbenih odrih, obenem pa se je resno posvetila šoli. Po končani gimnaziji na Ravnah se je vpisala na pedagoško fakulteto v Mariboru.

Eva Boto foto: POP TV

Eva Boto in Alex Volasko foto: POP TV

Nove korenine v Mariboru

»Preselila sem se v študentski dom, redno obiskovala predavanja in nastopala. Čeprav sem bila študentka, sem okusila bolj malo študentskega življenja, saj sem bila od nekdaj resna in sem bolj redko zahajala na študentske žure. Namesto tega sem se raje doma dobivala s so - šolkama Martino in Tamaro, s katerima sem še zdaj zelo povezana. Precej sta mi pomagali, da sem opravila vse študentske obveznosti,« pove Eva, ki je že štiri leta srečno zaljubljena v športnika Domna, ki trenira in tekmuje v triatlonu, najtežji športni disciplini, s katerim tudi živita vMariboru. »Prihajava iz različnih svetov, a se dobro razumeva. Šport prepuščam njemu, on me ne sili na treninge, jaz pa ga ne na oder. Tako drug drugemu pustiva, da sva, kar sva,« pove Eva, ki se je z Domnom ustalila vMariboru, vendar se redno vrača domov na Koroško. »Vezi z domačimi so najdragocenejše in kljub številnim obveznostim pazim, da jih vzdržujem in negujem. Priznam, da ne bi bila tako uspešna brez pomoči domačih,« pove pevka, ki verjetno še nekaj časa ne bo šla poučevat v šolo, temveč bo nadaljevala glasbeno kariero.

prejšnji članek
Priljubljeni igralec bo postal očka!
Svet slavnih
Priljubljeni igralec bo postal očka!
naslednji članek
Slovenska pevka bo januarja postala mamica
Svet slavnih
Slovenska pevka bo januarja postala mamica
#obraziavenija
obraziavenija