2_miki vlahovič Svet24.si

Kako je Miki shujšal 15 kilogramov

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

ženska Dobra karma

Zdravila za dobro počutje, ki so brezplačna: ...

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana
| K.M.

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

Jernej Šugman, Revija Vklop

Slovenija je že dve leti brez igralskega talenta večnega Jerneja Šugmana.

V poznih popoldanskih urah pred dvema letoma je Slovenijo pretresla vest, da se je za vedno poslovil takrat oseminštiridesetletni slovenski igralec Jernej Šugman

"Jerneja Šugmana pogrešamo vsak dan, kot odličnega igralca in izjemnega človeka, širokosrčnega prijatelja. Če bi bilo mogoče nemogoče, bi bili izjemno veseli vsake njegove nove igralske besede z odra in tudi vsakega pogovora v zaodrju, toplega pogleda in odkritosrčnega nasmeha. Nedvomno bi, če bi še živel, ustvaril še veliko izjemnih gledaliških, filmskih in televizijskih vlog ter najodličneje zaznamoval življenja vseh nas v Drami, enako pa tudi življenja vseh ostalih, od družine, prijateljev, drugih igralskih in umetniških kolegov, gledalcev, študentov na AGRFT ...," so ob drugi obletnici zapisali na družbenem omrežju SNG DRAMA Ljubljana, kjer bodo spomin nanj danes obeležili z gostovanjem gledališča JDP (Jugoslovensko dramsko pozorište) iz Beograda. "Šugman je zelo cenil to gledališče, prav tako njegovi člani njega," so še dodali.

Šugman je bil član ansambla in prvak ljubljanske Drame. Poleg mnogih gledaliških likov, se je izkazal tudi na televizijskem področju (nanizanki Teater Paradižnik in Naša mala klinika ter z legendarno vlogo vratarja Vesa) in v filmih (Kratki stiki, Zvenenje v glavi, Lahko noč gospodična Nočno življenje ...). Veljal je za enega najpristnejših in kar se vlog tiče enega najpestrejših igralcev. Lani, leto dni po igralčevi smrti, je bil izdan še zadnji njegov film Skupaj.