polna luna 7 Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: dramatičen začetek...

Alberto Zangrillo Svet24.si

Italijanski zdravnik trdi, da virusa v Italiji ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana
| K.M.

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

Jernej Šugman, Revija Vklop

Slovenija je že dve leti brez igralskega talenta večnega Jerneja Šugmana.

V poznih popoldanskih urah pred dvema letoma je Slovenijo pretresla vest, da se je za vedno poslovil takrat oseminštiridesetletni slovenski igralec Jernej Šugman

"Jerneja Šugmana pogrešamo vsak dan, kot odličnega igralca in izjemnega človeka, širokosrčnega prijatelja. Če bi bilo mogoče nemogoče, bi bili izjemno veseli vsake njegove nove igralske besede z odra in tudi vsakega pogovora v zaodrju, toplega pogleda in odkritosrčnega nasmeha. Nedvomno bi, če bi še živel, ustvaril še veliko izjemnih gledaliških, filmskih in televizijskih vlog ter najodličneje zaznamoval življenja vseh nas v Drami, enako pa tudi življenja vseh ostalih, od družine, prijateljev, drugih igralskih in umetniških kolegov, gledalcev, študentov na AGRFT ...," so ob drugi obletnici zapisali na družbenem omrežju SNG DRAMA Ljubljana, kjer bodo spomin nanj danes obeležili z gostovanjem gledališča JDP (Jugoslovensko dramsko pozorište) iz Beograda. "Šugman je zelo cenil to gledališče, prav tako njegovi člani njega," so še dodali.

Šugman je bil član ansambla in prvak ljubljanske Drame. Poleg mnogih gledaliških likov, se je izkazal tudi na televizijskem področju (nanizanki Teater Paradižnik in Naša mala klinika ter z legendarno vlogo vratarja Vesa) in v filmih (Kratki stiki, Zvenenje v glavi, Lahko noč gospodična Nočno življenje ...). Veljal je za enega najpristnejših in kar se vlog tiče enega najpestrejših igralcev. Lani, leto dni po igralčevi smrti, je bil izdan še zadnji njegov film Skupaj.