Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Modno ličenje za novoletno zabavo: drznite si izstopati!

30. 12. 2019; 04.00
Avtor: Mateja Bevk / Revija Zvezde, Lady
svetleče polt

Ultra bleščeče je torej decembrska zapoved. foto: Revija Zvezde

Priprave za zadnjo noč v letu so v polnem teku in prav je, da si nekaj časa utrgate tudi samo zase in za urejanje svojega videza.

Ta naj bo v slogu prazničnega vzdušja – bolj drzen, lesketajoč se, preprosto pravljičen. Odtenki plemenitih kovinskih barv, bleščice, sijoča mazila za ustnice in dodatki, kot so umetne trepalnice in samolepilni biseri, vas bodo v trenutku spremenili v neustavljivo zapeljivko.

Vse se blešči!

Kako doseči tak videz? Pozabite na varčnost. Zajemite bleščice s ščetko, nato jih izdatno razporedite po ustnicah, vekah ali licih. Da zagotovite pravo ravnovesje, jih nanesite le na eno od naštetih mest. Če je na zabavi, kamor se odpravljate, zaželen bolj diskreten videz, pa se poleg bleščic odločite za nevtralne kožne barve ličil in bolj subtilne poudarke.

Nasvet: Da bleščice ne bodo takoj odpadle, najprej na kožo nanesite podlago za ličila.

Bleščice foto: Revija Zvezde

Klasični karmin 

Zimska sezona bo pozdravila vrnitev absolutne klasike: živahne karminsko rdeče ustnice, ki so odlična inkarnacija francoske elegance.

Kako doseči tak videz? Šminka naj bo glavni poudarek sicer minimalističnega ličenja. Črna obroba oči, maskara, prosojna podlaga. Vzemite si čas za natančno obrobo ustnic z dobro ošiljenim črtalom, nato nanesite šminko od središča ustnic proti kotičkom.

Nasvet: Da bo rdečilo kar najlepše prišlo do izraza, je treba že prej dobro skrbeti za ustnice. Redno uporabljajte piling in jih hranite z dobrim balzamom.

Rdeča šminka foto: Profimedia

Razsvetljene oči 

Ko so dnevi vse krajši, pogled pa vse bolj zaspan, je treba očem dati nekaj svetlobe, da spet zažarijo. Dotik belega senčila na notranjih kotičkih oči je imenitna rešitev. Lahko je matirano ali svetlikajoče se, v obeh primerih bo vizualno povečalo oči, jih naredilo bolj žareče in videz bolj svež.

Kako doseči tak videz? Nič lažjega. Vzemite ozek čopič ali rob gobice, s katerim nato nanesete senčilo v kotičke. Malce ga zabrišite. Na ustnice nanesite rahlo rožnat odtenek ter malo osvetljevalca na ličnice in rob zgornje ustnice.

Nasvet: Vas skrbi, da bo bela poudarila temne madeže na koži ali že sicer vašo bledo polt? Brez potrebe. Plast zlate maskare na trepalnicah bo poskrbela za potrebno toplino.

Se že desetletja ličite in negujete z enako rutino? Čas je za nove trike. foto: Profimedia

Pop paleta

Zadnja leta smo priča vračanju tako imenovanih pop ali neonskih barv, ki so zlahka našle mesto na vekah, ustnicah in ličnicah. To zimo preizkusite naslednji kombinaciji: svetlo rožnata in ultravijoličasta ter električno oranžna in mehkobno zelena.

Kako doseči tak videz? Nasprotja so vedno dobra izbira, na primer bledo/temno ali toplo/hladno. Uporabite jih, da dosežete stopnjevanje na vekah ali za kontrast med očmi in ustnicami.

Nasvet: Pop barve so primerne tudi za vsakdanje ličenje. Za začetek poskusite z barvo fuksije na ustnicah ali katero koli fluorescentno na trepalnicah.

Neon ličenje foto: Profimedia

Bleščice lahko dodate samo na konice nohtov. foto: Promocijski material

ZARA kratka obleka iz bleščic foto: Zara

prejšnji članek
Gretin oče ne podpira njenega izostajanja od pouka
Svet slavnih
Gretin oče ne podpira njenega izostajanja od pouka
naslednji članek
Tedenski horoskop: dobri odnosi se bodo začeli že takoj ob vstopu v novo leto
Horoskop
Tedenski horoskop: dobri odnosi se bodo začeli že takoj ob vstopu v novo leto
#obraziavenija
obraziavenija