mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rudi Bučar v prestolnico prinesel vonj po morju

29. 12. 2019; 05.31
Avtor: T.P.
Rudi Bučar

Istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov s svojim glasbenim ustvarjanjem že poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino. foto: Goran Antley / M24.si

Istrski trubadur Rudi Bučar v Klub Cankarjevega doma sicer ni prinesel toplote, je pa zato zvrhano malho izvrstnih pesmi in tri goste, s katerimi je dodobra ogrel grla, roke in srca obiskovalcev.

Vsestranski glasbenik se je v skoraj dvournem koncertu sprehodil po svoji glasbenici zakladnici, med posameznimi songi pa je nanizal tudi nekaj anekdot in šal. Tako smo med drugim izvedeli, da večino skladb napiše v dnevni sobi, po tem, ko otroka odpelje v vrtec - in to ob kavi (med koncertom je sicer pil teran), da zelo rad prebira alpinistične potopise in kako je na lastni koži izkusil, da ima laž kratke noge.

Rudi je že postal sodobna primorska legenda. foto: Goran Antley / M24.si


Rudi pa na odru ni bil ves čas sam. V goste je namreč povabil frontmana skupine Vruja Marina Kranjaca, frontmana skupine Čedahuči Blaža Učakarja in frontmana skupina Hiša Andreja Gučka.  

Občinstvo je Klub Cankarjevega doma napolnilo do zadnjega kotička. foto: Goran Antley / M24.si


Občinstvo se je razumljivo najglasnejše odzvalo na uspešnice, kot so Šaltinka, zmagovalna skladba Festivala slovenske popevke 2009 Samo ti, ki jo je sicer napisal za Aniko Horvat, Tisti ljudje, Istrski maraton (Ištrijanski maratòn), Kakšni so takšni, Greva naprej, Sen znala jes, Ti, Dolgo nisva pila (ki ga je ustvaril s skupino Hamo & Tribute 2 Love) in Naj traja, s katero se je po dveh bisih – kar med samo pesmijo - tudi poslovil od občinstva, še pred tem pa mu je zaželel: „Eno lepo 2020 vsem moškim, ženskam, psom in mačkam. Zelo sem počaščen, upam, da se vidimo naslednje leto in da bi vas čim manj zeblo v noge.“ Rudi je bil namreč tudi tokrat bos.

Glasbenik se je obiskovalcem zahvalil, da podpirajo tudi slovensko glasbo. foto: Goran Antley / M24.si

prejšnji članek
Tako se crkljata Raay in Marjetka
Svet slavnih
Tako se crkljata Raay in Marjetka
naslednji članek
22.000 evrov mesečno za hčerko
Svet slavnih
22.000 evrov mesečno za hčerko