favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Njena družina je bila nezdrava

3. 1. 2020; 09.00
Avtor: T. J.
charlize theron

Charlize Theron je svojega očeta opisala kot zelo bolnega človeka, ki je bil vse njeno življenje alkoholik. foto: Profimedia

Hollywoodska zvezdnica Charlize Theron je včasih ljudem lagala, da je njen oče umrl v prometni nesreči. Resnica o njegovi smrti je bila namreč zanjo preveč boleča, da bi jo lahko delila z drugimi. Leta 2017 je prvič javno spregovorila o tem, kaj se je v resnici zgodilo pred več kot 28 leti, pred nekaj dnevi pa razkrila še nekaj podrobnosti, povezanih s tisto usodno nočjo.

V Johannesburgu, največjem mestu v Južnoafriški republiki, se je 21. junija 1991 zgodila velika družinska tragedija. Igralka in filmska producentka Charlize Theron, ki je bila takrat stara komaj 15 let, je videla, kako je njena mama Gerda Maritz v samoobrambi ustrelila njenega nasilnega in od alkohola odvisnega očeta Charlesa Jacobusa Therona (1947–1991). Čeprav je od strašnega dogodka minilo že več kot 28 let, se ga 44-letna oskarjevka še vedno živo spominja. Pred nekaj dnevi je iskreno spregovorila o tisti usodni noči in razkrila nekaj pretresljivih podrobnosti. V intervjuju, ki ga je dala za ameriško neprofitno radijsko mrežo NPR, natančneje za oddajo Fresh Air, ki jo na filadelfijskem radiu WHYY-FM vodi 68-letna Terry Gross, je opisala, kako je njen oče grozil njej in njeni mami. »Moj oče je bil tako močno vinjen, da pravzaprav sploh ni bil več sposoben hoditi, ko je s pištolo prišel v hišo,« je začela svojo »izpoved«. »Z mamo sva bili v moji sobi in se naslanjali na vrata, ker je hotel vstopiti. Potem je naredil korak nazaj in trikrat ustrelil v vrata. Noben naboj naju ni zadel, kar je pravi čudež. Potem pa je v samoobrambi grožnji naredila konec,« je dejala zvezdnica. Gerda je v želji, da bi zaščitila svojo hčerko, zgrabila svojo pištolo in ga ustrelila. Ker ga je ubila v samoobrambi, je niso nikoli kazensko preganjali.       

Njene mame Gerde, ki je želela le zaščititi sebe in svojo hčerko, zaradi umora moža niso kazensko preganjali. foto: Profimedia

Očeta je poznala le kot alkoholika

V nadaljevanju pogovora je Charlize, edini Gerdin in Charlesov otrok, pojasnila, zakaj se je odločila, da bo o tej travmatični izkušnji iz najstniških let govorila javno. »To nasilje v družini, ta vrsta nasilja, ki se dogaja znotraj družine, je nekaj, kar delim s številnimi ljudmi. Ni me sram govoriti o tem, saj menim, da več ko govorimo o teh stvareh, bolj nam postaja jasno, da nismo sami. Mislim, da bo to zame v resnici vedno zgodba o tem, kako je odraščati z odvisnikom in kaj to naredi nekemu človeku.« Svojega očeta je opisala kot »zelo bolnega človeka«, ki je bil vse njeno življenje alkoholik: »Poznala sem ga le v eni luči, in sicer kot alkoholika. To je bil brezupen položaj in naša družina je bila na neki način ujeta v njem.« Življenje v takšnih okoliščinah je na njej pustilo dolgotrajne posledice: »Vsakdanja nepredvidljivost življenja z odvisnikom, ki se nekako zasidra v tvojem telesu za vse življenje, je hujša od dogodka tiste noči. Mislim, da je bila naša družina neverjetno nezdrava. Vse to naju je po mojem mnenju na neki način prestrašilo. Seveda si želim, da se tisto, kar se je zgodilo tisto noč, nikoli ne bi zgodilo. A to se žal zgodi, če ne prideš do korenin težav.« Z zadnjim stavkom je Charlize želela povedati, da se niso dovolj temeljito in pravočasno lotili reševanja očetove zasvojenosti z alkoholom. Igralska zvezdnica, ki je za glavno vlogo v biografski kriminalni drami Pošast leta 2004 prejela oskarja, tokrat ni prvič javno spregovorila o tragični noči. To je storila že pred dvema letoma, ko je gostovala na radiu Sirius XM, natančneje v oddaji razvpitega 65-letnega radijskega in televizijskega voditelja ter pisatelja Howarda Sterna. Takrat je mamica dveh posvojenih otrok, Jacksona in August, med drugim razkrila, da je ljudem pogosto lagala, da je njen oče umrl v prometni nesreči, saj resnične zgodbe o njegovi smrti ni želela deliti z drugimi.   

prejšnji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za soboto?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za soboto?
naslednji članek
Damiano Roi navdušil Hrvate, kaj pa zdaj?
Svet slavnih
Damiano Roi navdušil Hrvate, kaj pa zdaj?
#nasazenazenska
nasazenazenska