Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dobri zdravnik je Charlie iz tovarne čokolade

9. 1. 2020; 07.45
Avtor: V.M.
Freddie Highmore

Freddie Highmore foto: Profimedia

Igralec Freddie Highmore z odlično upodobljenimi vlogami pušča velik pečat v svetu filma in televizije. Tako kot avtistični zdravnik Shaun, je tudi igralec človek, ki svet doživlja drugače od svojih filmskih kolegov. Kdo je pravzaprav simpatični Freddie?

Na POP TV so pričeli predvajati priljubljeno dramsko serijo Dobri zdravnik (The good doctor), kjer lahko spremljamo osupljivi um in delo avtističnega zdravnika Shauna Murphyja. Slednjega je upodobil izjemni igralec Freddie Highmore, ki si je za odlično igro v večkrat nagrajeni ameriški medicinski uspešnici prislužil nominacijo za najboljšega igralca v kategoriji dramskih tv serij.

Utrinek iz filma Charlie in tovarna čokolade. foto: IMBD

27-letnik je pričel snemati ABC-jevo dramo leta 2017, zato nemara serijo že poznate, a če se ob tem sprašujete, kje ste Freddia že spremljali, naj vam zaupamo, da je igralec na filmskem traku že poprej pustil globoke sledi. Prav Freddie je denimo pri 11 letih upodobil simpatičen glavni lik v mladinskem filmu Charlie in tovarna čokolade. Na svoji karierni poti je nanizal še vrsto drugih uspehov, začenši z nepozabno vlogo Augusta Rusha, ki se je v istoimenskem filmu vtisnil v srca ljudi po vsem svetu. Tudi pred nastopom v slavni tovarni čokolade, je igral v dveh filmih, med katerima se boste nemara najbolj spomnili zgodbe z naslovom V iskanju dežele Nije.

Igralec Freddie Highmore se je udeležil zlatih globusov. foto: Profimedia

Kot zanimivost naj omenimo, da Freddie ni nikoli dovolil, da bi ga slava zvabila v svoj svet in mu zaslepila pogled na življenje. Navkljub obetavni karieri je kot najstnik naredil premor od igre, se vpisal na fakulteto, vztrajal pri oblikovanju izobrazbe in se posvečal normalnemu odraščanju v Londonu, daleč stran od filmskega blišča. Z igralsko kariero je nadaljeval šele po končanem študiju, ko je bil z gotovostjo prepričan, da je to tisto, čemur želi posvetiti svoj čas in energijo.

prejšnji članek
To je sestra Natalije Kolšek!
Svet slavnih
To je sestra Natalije Kolšek!
naslednji članek
Sanjski moški šokiral s svojim prekletstvom
Resničnostni šovi
Sanjski moški šokiral s svojim prekletstvom