kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Borisu Kobalu 15 mesecev zaporne kazni

9. 1. 2020; 05.00
Avtor: STA
Boris Kobal

Kobal se je v sporočilu opravičil vsem, ki so si želeli še ogledati predstavo, a kot je zapisal, "preprosto ne zmore več". foto: Mediaspeed

Sodnica celjskega okrajnega sodišča je danes igralca in režiserja Borisa Kobala, ki ga je doletela obtožba o plagiatu komedije Profesionalci espe, obsodila na 15 mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo treh let. Kobal, ki dejanje obžaluje, je s tožilstvom pred tem podpisal sporazum o priznanju krivde.

Za goljufijo je tožilstvo predlagalo osem mesecev pogojne zaporne kazni, za kršitev materialnih pravic prav tako osem mesecev pogojno, sodnica Maja Manček Šporin pa je nato izrekla enotno kazen 15 mesecev pogojno s preizkusno dobo treh let.

Sredi januarja lani je v javnost prišla informacija, da je Kobal prevedel tuje avtorsko delo, komedijo La prova generale italijanskega avtorja Alda Nicolaja, in ga z nekaj manjšimi besedilnimi spremembami predstavil kot svoje izvirno avtorsko delo, komedijo Profesionalci espe, ter ga poslal na javni natečaj za izvirno slovensko komedijo.

Delo so nato v lanski sezoni premierno uprizorili v Gledališču Celje v režiji Jaše Jamnika, po razkritju, da gre za plagiat, pa so predstavo v gledališču umaknili s sporeda.

prejšnji članek
Nekdanji kuhar kraljice: Meghan Markle želi biti slavna
Svet slavnih
Nekdanji kuhar kraljice: Meghan Markle želi biti slavna
naslednji članek
Poznate ta stranski učinek umetnih sladil?
Zdravje
Poznate ta stranski učinek umetnih sladil?