favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Prvo spočetje v resničnostnem šovu: Žuža je visoko breja

17. 1. 2020; 07.00
Avtor: Vesna Meško
žuža

Žuža foto: POP TV

'Bili smo priča prvemu spočetju v slovenskih resničnostnih šovih,' se smeji skrbnik koze Žuže, prikupne maskote resničnostnega šova Kmetija. Žuža je namreč visoko breja. Preverili smo, kako se ima in izvedeli marsikaj zanimivega …

Kozel Bari, ki ga je Jan Klobasa med bivanjem na posestvu poučeval o osvajalskih tehnikah, je v resnici precej uspešno osvojil maskoto Kmetije. Žuža je namreč visoko breja. »Mislim, da se je zgodilo sredi septembra in da bo prišel njen čas nekje sredi februarja. Žuža je namreč že precej široka in obilna,« nam razkrije scenarist resničnostnega šova Kmetija Florjan Škubic, ki je hkrati skrbnik slavne koze.

Florjan je sicer vegetarijanec in velik ljubitelj živali, ki jih dojema kot ljudi, zato nas prav nič ne preseneča, da je prav on del srčne zgodbe o kozi Žuži. A kje se je vse skupaj začelo, od kje prihaja maskota Kmetije, kje je danes in nenazadnje – kako se ima? Je še tako razposajena?

Plemenski kozel Bari je bil ob prihodu na posestvu deležen osvajalskih nasvetov. foto: VOYO

Zgodba o sanski kozi Žuži

Žuža in Florjan sta se spoznala leta 2018, ko je sanska kozica prestopila prag predpretekle sezone šova Kmetija. Tedaj se Žuža sicer ni počutila najbolje, napovedi so bile precej slabe, a k sreči se je njeno stanje izboljšalo in kmalu se je pokazalo, da jo čaka prav lepa prihodnost. Po končanem snemanju se je namreč zgodil velik preobrat, za kar ima največ zaslug srčni scenarist. Slednji je sklenil, da bi ji lahko ponudil dom, njegovi starši imajo namreč manjšo kmetijo, kjer bi se Žuža zagotovo dobro počutila. In res je bilo tako, kozica je v novem domu dobesedno zacvetela in postala vesela in razigrana navihanka, kakršno smo spoznali v zadnji sezoni Kmetije.

Žuža je visoko breja. foto: Florjan Škubic

»Mama lepo skrbi zanjo, Žuža ima svoj hlevček, sicer pa je večinoma spuščena. Veste, ona ne more biti sama, je zelo družabna, je kot naš kuža. Na kmetiji so tudi kokoši in dve kravi, te živali so njene prijateljice,« smeje se pove Florjan, ki se je z Žužo po koncu snemanja Kmetije vrnil na domače posestvo. »Vse nas je presenetila, kako krasno se je odrezala v letošnji Kmetiji. Odlično se je vživela, bila je prav takšna, kot doma,« pove in nadaljuje, da se je domov vrnila breja. »Bari bo ata! Sem pa gospodarici Nadi že obljubil, da če bo Žuža skotila dva kozlička, bomo enega namenili njej,« nam še za konec zaupa Florjan, nas pa že zanima, kako bi bilo, če bi se naslednjo sezono Žuža na Kmetijo vrnila s podmladkom. »Kdo ve, vse je mogoče …« skomigne z rameni Florjan.

Žuža je visoko breja. foto: Florjan Škubic

Žuža je visoko breja. foto: Florjan Škubic

Žuža je visoko breja.

Žuža je visoko breja. foto: Florjan Škubic

prejšnji članek
Po 48 urah popadkov, je na svet privekala Kala
Svet slavnih
Po 48 urah popadkov, je na svet privekala Kala
naslednji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za petek?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za petek?