gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski koreograf je zaradi tega resnično počaščen

5. 2. 2020; 05.00
Avtor: K.M.
Matevž Česen

Matevž Česen foto: Marko Vavpotič, M24.si

Poklicni plesalec, koreograf, trener športnega plesa in plesni sodnik Matevž Česen je eden izmed prejemnikov Bloudkovih plaket za leto 2019, ob tem pa ne more skrivati veselja.

Odbor je letos podelil pet Bloudkovih nagrad in 11 Bloudkovih plaket. Lani sta Bloudkovo nagrado za leto 2018 za vrhunski mednarodni športni dosežek prejela biatlonec Jakov Fak in športna plezalka Janja Garnbret. Letos pa je Bloudkov odbor počastil kolesarja Primoža Rogliča in kajakašico Evo Terčelj, ki se prireditve nista mogla udeležiti.

Matevž Česen foto: Osebni arhiv

Eden izmed prejemnikov plakete pa je tudi poklicni plesalec, koreograf, trener športnega plesa in plesni sodnik Matevž Česen, ki je to priznanje sprejel zelo čustveno. "Resnično sem počaščen in še bolj presenečen, da sem prvi trener športnega plesa, ki je prijel to nagrado. Dejstvo je, da se moramo vsi, ki delamo v plesu še toliko bolj dokazati, da nam uspe pripeljati ples na tako visoko raven. V čast mi je da sem lahko v tej družbi ostalih vrhunskih športnikov, olimpijcev in športnih delavcev, ki so priznana imena v svetovnem športnem merilu. Morda so prav lastnosti Staneta Bloudka kot so spoštovanje, zvestoba in strast, ki so me pripeljale do te nagrade. Izpostavil pa bi še vztrajnost, ko res več ne gre pa še vedno vztrajaš, ko si povsem utrujen pa še vedno vztrajaš, ko ni več izhoda pa še vedno vztrajaš in ko padeš in še vedno vztrajaš. Hvala plesalcem in plesnemu klubu Bolero brez njih mi to nebi uspelo in hvala mojim trem puncam, družinici, ki me podpira in navija zame, me čaka in se veseli skupaj z menoj vsakega upeha posebej. Hvala mami in oči, ki me že 30 let spodbujata na tej plesni poti," je povedal v uradni zahvali. 

prejšnji članek
Zvezde plešejo: Razkrili sodnike letošnje sezone
Resničnostni šovi
Zvezde plešejo: Razkrili sodnike letošnje sezone
naslednji članek
Straniščne školjke ne čistite dovolj pogosto
Zdravje
Straniščne školjke ne čistite dovolj pogosto