Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jaka Šraufciger shujšan zaradi bolezni

8. 2. 2020; 11.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
vinko-šimek

VINKO ŠIMEK foto: osebni arhiv

Dan po našem pogovoru je bil Vinko Šimek, svojim oboževalcem dobro znan tudi kot Jaka Šraufciger, že na poti v toplice. Dvotedensko okrevanje je 72-letnega humorista čakalo zaradi velikih težav z zdravjem, ki jih je na srečo uspešno premagal v preteklem letu.

Priljubljenemu humoristu Vinku Šimeku leto 2019 ne bo ostalo v najlepšem spominu. »Bilo je takšno leto, da bi bilo bolje, če bi ga preskočil. Pravijo, da se v življenju vse enkrat zgodi. Jaz pa pravim, naj se nikoli več ne ponovi. Prvič v življenju sem bil namreč v bolnišnici. Kot bolnik, ne kot obiskovalec,« nam je zaupal Vinko, ki je v svoji pestri karieri spravljal v smeh vesoljno Slovenijo.

vinko šimek foto: oa

Vzrok njegovih zdravstvenih težav je bilo vnetje trebušne slinavke. »Do vnetja je prišlo brez najave, še manj povabila. Vzrok so bili pritajeni žolčni kamni. Moj rešitelj je bil profesor dr. Stojan Potrč iz mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, ki me je po nekajmesečnem zdravljenju sprejel na svoj oddelek ter mi pozdravil slinavko in nato odstranil še kamne. Zdaj sem na 'kompletnem servisu' v Rogaški Slatini, na srečo pa rezervnih delov še ne potrebujem,« je še vedno isti Vinko, ki kljub vsem težavam, ki jih je imel z zdravjem, zaradi katerih je shujšal za kar petindvajset kilogramov, na srečo ni izgubil smisla za humor. »Številka 25 je očitno moja številka, saj imam 25. junija tudi rojstni dan.«

vinko šimek

vinko šimek foto: oa

prejšnji članek
Kaj se je zgodilo z zmagovalcem MasterChefa?
Resničnostni šovi
Kaj se je zgodilo z zmagovalcem MasterChefa?
naslednji članek
Tanja Žagar ima skrivnostno dvojnico!
Svet slavnih
Tanja Žagar ima skrivnostno dvojnico!