mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Žrtev nezdravih družinskih odnosov

15. 2. 2020; 09.00
Avtor: T. J./Vklop
nick carter 1

Nick Carter, ki je s skupino Backstreet Boys zaslovel že kot 13-letni deček, se je med drugim spopadal z odvisnostjo od alkohola in mamil. foto: Profimedia

Odvisnost od mamil in alkohola, pritisk slave, nemogoče družinske razmere … Glasbenik in igralec Nick Carter, ki se je rodil v Jamestownu v ameriški zvezni državi New York in je leta 1993, ko je bil star komaj 13 let, postal najmlajši član fantovske glasbene zasedbe Backstreet Boys, se je bojeval s težavami, ki so pogosto krive za propad najstniških zvezdnikov. Nekaj časa se je celo zdelo, da se mu ne bo uspelo postaviti na noge. Na srečo pa je zvezdnik, ki je pretekli teden praznoval okrogli 40. rojstni dan, premostil vse ovire, kar mu je uspelo tudi s pomočjo omenjene skupine, ki jo označuje za svojo družino.

Zgodba o skupini Backstreet Boys, najuspešnejši fantovski zasedbi na svetu, se sliši skoraj prelepo, da bi bila lahko resnična. Septembra 1995, dve leti po ustanovitvi, so Brian Littrell (44), AJ McLean (42), Howie Dorough (46), Kevin Richardson (48) in seveda Nick Carter (40) izdali svoj prvi singel, ki so ga naslovili We've Got It Goin' On. Ta pesem in njihov debitantski album s preprostim naslovom Backstreet Boys, ki je luč sveta ugledal maja 1996, sta, še posebno v Evropi, dosegla izjemen uspeh. Kmalu zatem je, kot četrti singel z debitantskega albuma, izšla še pesem Quit Playing Games (with My Heart), ki je poskrbela, da so fantje postali oboževani najstniški idoli. Ker je v ZDA v 90. letih prevladoval grunge, so morali na uspeh v svoji domovini še malo počakati. Dočakali so ga leta 1998, ko so, prav zahvaljujoč zasedbi Backstreet Boys, tudi ameriški najstniki podlegli trendu fantovskih skupin. Pet fantov, ki jih je v floridskem mestu Orlando združil poslovnež, glasbeni producent in žal tudi prevarant Lou Pearlman (1954–2016), je takrat zaživelo na prehitevalnem pasu. Do danes je priljubljena zasedba izdala devet studijskih albumov in po vsem svetu prodala več kot 100 milijonov nosilcev zvoka.   

Danes je ponosni očka dveh otrok, triletnega Odina in štirimesečne Saoirse. foto: Profimedia

Glasbeni kolegi kot nadomestek družine

Za Nicka se je to, da je postal član skupine Backstreet Boys, izkazalo za pravi blagoslov. A ne le v finančnem smislu. Družinske razmere, v katerih je živel zvezdnik, ki kolege iz zasedbe označuje za brate, so bile namreč precej težavne, prav skupina pa je bila njegovo varno zatočišče. V stik z alkoholom je, kot je razkril v leta 2013 izdani avtobiografiji Facing the Music and Living to Talk About It, prvič prišel že kot dveletni deček, in sicer v baru svojih staršev v Jamestownu. Razmerje njegovih staršev, Roberta Carterja in Jane Elizabeth, ki sta se z družino iz Jamestowna preselila v Ruskin na Floridi, kjer sta vodila dom za ostarele, je bilo zaznamovano z glasnimi prepiri, med katerimi sta drug drugega grdo žalila. Kot da to ne bi bilo dovolj hudo, je Nick v šoli postal žrtev mobinga, saj je bil zaradi številnih pevskih in igralskih avdicij pogosto oproščen pouka, zato so mu sošolci seveda zavidali. Številni ljudje, s katerimi se je družil, so podlegli odvisnosti od mamil ali končali v zaporu. Talent, ki ga je najmlajši od petih otrok družine Carter nedvomno imel, mu je ponudil izhod iz težkih družinskih razmer. Kot član skupine Backstreet Boys je imel ob sebi štiri starejše fante, ki sicer ravno tako še zdaleč niso bili odrasli, a so mu vendarle ponujali stabilnost in oporo. Pozneje je Nick večkrat izjavil, da so prav njegovi kolegi takrat postali njegova družina. Še posebno najstarejši član, devet let starejši Kevin, mu je, kot je dejal, pokazal pravo pot. Med drugim tudi s tem, da mu je leta 2004 podaril knjigo za samopomoč Why Some Positive Thinkers Get Powerful Results, ki jo je napisal župnik in pisatelj Norman Vincent Peale (1898–1993).   

Dohitela ga je preteklost

Kljub vsemu pa Nick dolgo ni mogel ubežati sencam svojega otroštva. Način vedenja, ki so mu ga, kar se tiče zlorabe opojnih substanc in tudi kar se tiče odnosov, kot »zgled« posredovali njegovi starši, je najstniškega zvezdnika pripeljal do tega, da je podlegel skušnjavam šovbiznisa. Pod vplivom alkohola in mamil je povzročal številne ekscese, odnosi z družinskimi člani pa so bili vse prej kot dobri. »Jemal sem ekstazi in kokain ter vsak večer spil steklenico vodke,« je priznal v avtobiografiji. Veliko pozornosti je zbujalo tudi njegovo medijsko zelo odmevno razmerje z 38-letno hotelsko dedinjo Paris Hilton, ki jo je ljubil v letih 2003 in 2004. Kot je napisal v knjigi, ga je razvpita svetlolaska v njegovem najbolj divjem obdobju, ko je razmišljal le o zabavah, celo podpirala. Šele pred slabimi sedmimi leti, ko so mu diagnosticirali kardiomiopatijo, se je odločil, da bo zavihal rokave in korenito spremenil svoje življenje. Gre namreč za okvaro srčne mišice, ki povzroča srčno popuščanje in lahko v najhujšem primeru pripelje celo do nenadne smrti. Nick po novem redno trenira in se zdravo prehranjuje, rezultat pa je že viden – shujšal je za kar 30 kilogramov.

S trenerko fitnesa in igralko Lauren Kitt Carter si je ustvaril srečno družino, ki je kot otrok ni poznal. foto: Profimedia

Sestra in oče sta umrla, z bratom nima stikov

Glasbenik, ki je oktobra 2002 izdal svoj prvi samostojni album, ki ga je naslovil Now or Never, je sebi torej lahko pomagal, svojim sorojencem pa žal ni mogel. Njegova mlajša sestra Leslie je leta 2012, ko je bila stara komaj 25 let, umrla zaradi prevelikega odmerka zdravil na recept. Pevka in model, katere hčerkica Alyssa je bila v času njene smrti stara komaj 10 mesecev, se je dolgo bojevala z duševnimi težavami in med drugim bolehala za bipolarno motnjo. Oče Robert, lastnik hiše, v kateri so našli Lesliejino truplo, je prav tako že umrl. Leta 2017, v 66. letu starosti, je bil zanj usoden srčni infarkt. Nickovega mlajšega brata, 32-letnega glasbenika, glasbenega producenta in igralca Aarona Carterja, ki je v 90. letih zaslovel kot otroški zvezdnik, že dolga leta pestijo številne duševne težave, spopada pa se tudi z odvisnostjo od mamil in alkohola. Nick in njegova 32-letna sestra Angel, Aaronova sestra dvojčica, sta morala zanj zahtevati celo sodno prepoved približevanja, ki velja do jeseni. Aaron naj bi svoji sestri in Nickovi takrat noseči ženi, 36-letni trenerki fitnesa in igralki Lauren Kitt Carter, namreč grozil s smrtjo! Da bi se zaščitil, se je Nick, ki si kruha ne služi le kot glasbenik, ampak tudi kot občasni igralec, oddaljil od svoje družine, kar mu je ta zamerila. V intervjuju, ki ga je z njim opravil priljubljeni 69-letni televizijski voditelj, pisatelj in klinični psiholog Phil McGraw, bolj znan kot dr. Phil, je leta 2013 razkril, da ga je družina krivila za smrt njegove sestre, češ da ji ni stal ob strani. Z bratom Aaronom nima stikov, njegov odnos s starši pa je bil tako in tako že od nekdaj težaven, kar je postalo jasno tudi v družinskem resničnostnem šovu House of Carters.

Srečen družinski človek

Danes se zdi, da je Nick, v nasprotju z ostalimi člani družine Carter, vendarle našel pravo pot. Z ženo Lauren, s katero je srečno poročen od leta 2014, si je ustvaril družino, v kateri vlada ljubezen, in ne strah, ki je vladal v njegovi družini. Kot ponosni očka triletnega dečka Odina in deklice Saoirse, ki jo je Lauren, ki je pred tem doživela spontani splav, povila oktobra lani, redno objavlja ljubke fotografije in posnetke na Instagramu. Ravno ti posnetki in fotografije so nesporen dokaz za to, da je Nick srečen in da je svoje poslanstvo našel v vlogi moža in očeta. Želimo mu, da bi to srečo tudi ohranil.

prejšnji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za nedeljo?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za nedeljo?
naslednji članek
Tom Selleck pri 75 letih še vedno magnet za ženske
Svet slavnih
Tom Selleck pri 75 letih še vedno magnet za ženske