Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Dejan Vunjak o Tanji Žagar in oddaji Zvezde plešejo

16. 2. 2020; 11.00
Avtor: AR/Nova
Dejan Vunjak 4

Dejan je vedno pripravljen na vragolije, zato se ne bi čudili, če bi se tokrat preizkusil kot kamerman. foto: Aleš-Rod

Dejan Vunjak (26) je Tanjo Žagar (37) spoznal že pred leti, a takrat si niti v sanjah ni mislil, čeprav je to v šali in kar malce preroško predhodno napovedal, da bo z njo na odru že čez nekaj let plesal, in to pred očmi širne slovenske javnosti. Se bo tudi letos uresničila Dejanova »preroška napoved« in ga bomo spet videli v oddaji?

Kdaj ste prvič srečali Tanjo Žagar?

S Tanjo se poznava že kar nekaj časa zaradi poznanstva mojega očeta s Tanjo ter Mikijem Šarcem. Še ko sem bil otrok, smo se večkrat srečevali na različnih koncertih, a takrat pravzaprav niti še nisem dojemal, da je ona znana in pevka. Takrat mi je bilo najpomembnejše, s čim se bom igral, starejši me niso zanimali. (smeh) Prvič, ko sva se malo bolje začela spoznavati, je bilo takrat, ko sem začel prepevati pesem Ona sanja Pariz. Tanja je bila prva izvajalka, s katero sem začel nastopati tudi na njenih koncertih kot gost. Miki in Tanja sta bila prva, ki sta me poklicala in povabila, da bi bil gost na Tanjinem koncertu.

Kakšne spomine imate na te prve skupne nastope?

Takrat smo naredili skupaj pet koncertov in lahko rečem, da je bila to zelo lepa in prijetna izkušnja. Videti je bilo nekako tako, da sem prišel na oder, odpel pesem Povej mi Marina, nato še eno, zatem pa je sledil duet s Tanjo. V duetu sva odpela pesem, ki sta jo pred leti zapela moj oče in Simona Weiss, Midva sva en fleten par. Pozneje smo se celo pogovarjali, da bi to pesem oživili ter bi jo s Tanjo spet posnela, a je zadeva splavala nekako po vodi.

So pozneje druženja s Tanjo postala pogostejša?

Potem smo se začeli pogosteje družiti. Miki mi je ob najinih kavah velikokrat tudi pomagal z nasveti, saj je prekaljen maček v glasbenih vodah. Skupaj smo se večkrat po koncertih odpravili tudi kaj pojest, tako da smo kar nekaj časa preživeli skupaj. Ko so me povabili v oddajo Zvezde plešejo, sem se prav tako obrnil na Tanjo in Mikija in ju vprašal za nasvet, ali naj povabilo sprejmem.

Tanja Žagar in Arnej Ivkovič sta bila do Dejana Vunjaka na treningih prizanesljiva. foto: POP TV

Sta torej Tanja in Miki »kriva«, da ste vstopili v šov Zvezde plešejo?

Vedno rad vprašam za mnenje več ljudi in se nato odločim. Da, takrat sem se odločil za vstop v šov, za kar mi seveda ni žal. Naslednje leto sem šov vodil, leto pozneje je pa Tanja plesala in na koncu v tem šovu tudi zmagala. (smeh) Ko je sodelovala Tanja, sem si ogledal njen prvi nastop oziroma ples in ji poslal sporočilo ter čestital. Kmalu zatem je sledila zabavnoglasbena oddaja Lijepom našom v Celju, kjer sem spet srečal Tanjo in Mikija. Tanji sem rekel, naj zmaga v oddaji, da bova lahko čez deset let midva plesala skupaj. S tem sem mislil, da bodo morda čez deset let poklicali zmagovalce in bova oba kot nekdanja zmagovalca v oddaji Zvezde plešejo zaplesala skupaj. Tanja se je nato smejala in rekla, daj, nehaj no ...

A kmalu je sledilo presenečenje, mar ne?

Res je! Kmalu po tem, ko sem Tanji v šali omenil, naj zmaga, da bova lahko nekoč midva skupaj zaplesala, so me poklicali s televizije in vprašali, ali bi bil pripravljen v oddaji zaplesati v trojčku. Malo sem bil skeptičen, saj sta od mojega sodelovanja v oddaji minili že dve leti in nisem vedel, kako mi bo šlo. A glede na to, da sem predhodno že dve leti sodeloval v oddaji, sem si rekel, zakaj pa ne, bom pa še tretje leto v oddaji. (smeh) S kom naj bi plesal, mi niso povedali, saj naj bi to izvedel šele v oddaji. Ko sem na prvem treningu izvedel, da bo v trojčku tudi Tanja, sva se oba lahko samo še smejala. V tem primeru se je res izkazalo, da je včasih treba paziti, kaj govoriš, saj se je točno to, kar sem na koncertu rekel v šali, torej da bova nekoč skupaj zaplesala, res zgodilo. Največja ironija pa je, da sem že v prvi sezoni, ko so me vprašali, ali bi bil pripravljen biti spet v oddaji, rekel, da bi bil, a kot voditelj – in tudi to se je naslednjo sezono uresničilo.

Kako bi ocenili svoje plesne izkušnje s Tanjo Žagar?

Tanja in Arnej sta bila po devetih oddajah že dodobra natrenirana, zato sem padel mednju kot kakšen padalec. Glede na to, da sta v oddaji dosegala dobre rezultate, sem se malo bal, da ne bi pokvaril njunega rezultata. Tanja ima to prednost, da si stvari zelo hitro zapomni, neverjetno hitro. V tistem trenutku je bila Tanja zvezda, ki bi lahko narekovala tempo, a mi je prijazno rekla: »Če potrebuješ več časa, se ti bom prilagodila.« Tanja je zaupljiva oseba, in to se je pokazalo s tem, ko je zaupala meni, da bom dobro odplesal, ter tudi soplesalcu, ko je dovolila, da jo dvigne nad glavo in dela z njo najrazličnejše akrobacije, ob tem, da se Tanja zelo boji višine. Karkoli novega smo delali, je Tanja vedno vprašala: »A je lahko kaj narobe z mojo glavo!?« Ko smo ji povedali, da ne, smo lahko brez težav nadaljevali. Ni bilo pomembno, ali si bo zlomila roko ali nogo, samo da bo glava ostala cela.

Glede na to, da ste v oddaji sodelovali že trikrat, mislite, da boste tudi v prihajajoči sezoni?

Vse skupaj se mi je zdelo že takrat kar malo smešno. Morda bom v letošnji sezoni kamerman, statist, ali pa lučkar, ni pomembno kaj, samo da bom sodeloval. (smeh)

prejšnji članek
Nika Zorjan ima rada romantiko
Svet slavnih
Nika Zorjan ima rada romantiko
naslednji članek
Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja
Svet slavnih
Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja