mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Boris Kobal po aferi osamljen, pozabljen, a spet delaven

15. 2. 2020; 10.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
boris kobal bobo3

Boris Kobal foto: Bobo

Igralec Boris Kobal, ki je zaradi plagiatorstva dobil pogojno kazen, zdaj živi sam in »pozabljen«.

Lansko leto je bilo za Borisa Kobala, nekoč priljubljenega igralca in režiserja, prelomno in usodno, saj se je znašel v plagiatorski aferi, ki je pred tednom dni dobila epilog na celjskem okrajnem sodišču, kjer je potekal predobravnavni narok zaradi obtožbe o plagiatu komedije Profesionalci espe, ki jo je na spored uvrstilo Slovensko ljudsko gledališče Celje. Kobal je krivdo priznal in sprejel od tožilstva ponujeno dogovorjeno kazen, odnesel pa jo je brez zaporne kazni, nad glavo mu visi le eno leto in tri mesece pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo treh let, kar pomeni, da v tem obdobju ne sme storiti podobnega kaznivega dejanja.

Boris Kobal foto: Revija Zvezde

Kobal je dejal, da je v življenju storil veliko neumnosti, a omenjeni plagiat je največja. Kot je še dodal, obžaluje, da je prizadel ljudi, za katere je menil, da so njegovi prijatelji, z njimi pa nima stika že leto dni. In res, malce »pozabljen« Boris Kobal zdaj živi v ljubljanskih Kosezah, kjer se večkrat odpravi v bližnji lokal, kjer čisto sam in ves zamišljen pije kavo.

»Kot bi gledal v prazno, kadi in kofetka ter se, po domače povedano, briga zase. Upam samo, da huda depresija, ki jo je omenil sam, ne vpliva preveč na njegovo življenje,« nam je zaupala bralka, ki Kobala večkrat sreča na kavici. A tudi zanj prihajajo svetlejši dnevi, saj bo po novem režiral komedijo Shoes v glavo, v kateri bodo marca nastopili Žan Papič, Boris Devetak, Franko Korošec in Dominik Vodopivec.

prejšnji članek
Mijo iskreno, zakaj je še vedno samski
Resničnostni šovi
Mijo iskreno, zakaj je še vedno samski
naslednji članek
Po večkrat razprodani knjigi, se je Aljoša že lotil nove
Zdravje
Po večkrat razprodani knjigi, se je Aljoša že lotil nove