Shonda Rhimes
Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nenavadna dieta s katero je shujšala Adele

19. 2. 2020; 09.15
Avtor: V.M.
adel prej potem

Adele nekoč in danes. foto: Profimedia

Adele polni naslovnice in časopisne stolpce zaradi drastične izgube telesne teže. A kako ji je pravzaprav uspelo? Z dieto. Kakšno, se sprašujete? Berite dalje …

Adele seveda ni odkrila tople vode. Posegla je po dieti, ki v tujini že nekaj let velja za silo priljubljen prehranjevalni načrt za topljenje kilogramov. Tako imenovana 'sirtfood' dieta je navdušila tudi nekatere druge znane obraze, kot je denimo Pippa Middleton, odkar pa je pevka svetu razkrila, da ji je na tako preprost način uspelo skoraj razpoloviti telesno težo, pa je zanimanje za dieto nemara več kot preseglo pričakovanja avtorjev diete.

Adele foto: Profimedia

Aidan Goggins and Glen Matten sta prehranjevalni načrt opisala v knjigi 'The SirtFood diet', kjer sta se posvetila sirutinom, skupini sedmih beljakovin, ki uravnavajo presnovo, vnetja in življenjske funkcije. Kot pojasnjujeta, je z uživanjem določenih naravnih rastlinskih spojin moč povečati raven omenjenih beljakovin v telesu, vse to pa spodbudi izgubo maščob in hkrati preprečuje shranjevanje maščobnih oblog. Ali slednje resnično drži, ne dokazujejo nobene študije, na voljo so le rezultati raziskave, ki sta jo Aidan in Glen izvedla na 39 testirancih in nato opisala v knjigi.

In kakšna živila torej zajema 'sirtfood' dieta? Prehranjevalni načrt, ki je v knjigi podrobno opisan in razdeljen na tri tedne, vsebuje živila, kot so denimo citrusi, jabolka, jagode, borovnice, peteršilj, soja, ohrovt, rukola, orehi, rdeči radič, ekstra deviško olivno olje, matcha zeleni čaj, ajda, kurkuma in tri najbolj slavne pregrehe diete: črna čokolada, kava ter rdeče vino.

Dieta zajema tudi uživanje zelenega soka, ki ga je potrebno zaužiti od enkrat do trikrat na dan.

prejšnji članek
Sanjski moški: Aleksandra v resnici drzna manekenka
Resničnostni šovi
Sanjski moški: Aleksandra v resnici drzna manekenka
naslednji članek
Nika Zorjan močno presenetila z novim videzom
Svet slavnih
Nika Zorjan močno presenetila z novim videzom