franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski inštruktor v divjini več dni brez hrane in vode

26. 2. 2020; 05.00
Avtor: V.M.
Brane T. Červek

Brane T. Červek foto: Bojan Puhek

Brane T. Červek je inštruktor preživetja v divjini, ki ga boste lahko to pomlad spremljali na Planetu v poučni in sila zanimivi pustolovski oddaji. A še preden se TV pustolovščina začne, naj vam razkrijemo, kako zelo je Brane vzdržljiv …

V oddaji Preživetje v divjini bo kandidate na zanimive in tudi zelo zahtevne pustolovščine vodil Brane T. Červek, inštruktor z več kot 30 letnimi izkušnjami na področju preživetja v divjini – tudi v svetovnem merilu.

Da se v naravi tako odlično znajde, gre pripisati tudi njegovi vzdržljivosti. Mraz, lakota, žeja in neudobje ga namreč še zdaleč ne odvrnejo od nabiranja novih kilometrov in doživetij v divjini.

»Mraz odlično prenašam in je zdrav za telo, a ko je ta v kombinaciji z veliko vlažnostjo ozračja, je veliko manj 'prijeten'. Oblačila so velik del mojega dela v naravi, zato uporabljam le najboljša in kakovostna oblačila, ki me nikoli ne pustijo na cedilu. Vedno se lahko v celoti posušim v manj kot 15 minutah, če le imam ob sebi ogenj. Zame neudobje preprosto ne obstaja,« je za Planet TV odločno pojasnil Brane, nato pa presenetil še s pojasnilom o tem, kako se spopada z lakoto in žejo.

»Tudi lakote nikoli ne občutim, saj je narava največja trgovina, lekarna, knjižnica, ki jo imamo na voljo kadarkoli in skoraj kjerkoli. Prvih nekaj dni v naravi preprosto ne jem, saj ničesar ne potrebujem. Občutek imam, kot bi telo preklopil na neko drugo raven, bolj duhovno kot pa fizično, kjer se lahko preprosto prehranjujem že samo z bogatim čistim zrakom, ki ga vdihujem, ter z občudovanjem čudežev tega planeta oziroma narave.Večja težava je pomanjkanje vode. Vseeno pa svoje telo izjemno dobro poznam, saj sem ga skozi vrsto let in izkušenj tako "natreniral", da lahko brez vode zdržim tudi do pet dni brez večjih posledic, kar je za moje pojme naravnost izjemno.«

prejšnji članek
Takšne sosede ima sedaj Savina Atai
Svet slavnih
Takšne sosede ima sedaj Savina Atai
naslednji članek
Lastniki psov bolj zdravi in aktivni
Zdravje
Lastniki psov bolj zdravi in aktivni