franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Že petič bodo smučali z dobrodelnim namenom

7. 3. 2020; 11.30
Avtor: K.M.
drago grubelnik smucanje

foto: M24

V Kranjsko Goro na petek 13. marca, kot uvertura v Pokal Vitranc ponovno prihajajo svetovno znana imena belega cirkusa ter slovenski znani obrazi in prijatelji Draga Grubelnika - Grube, ki se bodo tudi tokrat pomerili v dobrodelnem veleslalomu.

Slovensko smučarsko in širšo javnost je novembra leta 2015 pretresla novica, da je v prometni nesreči na avstrijskem ledeniku umrl nekdanji slovenski smučar Drago Grubelnik. Njegovi smučarski kolegi takrat niso počivali in so že v začetku leta 2016 organizirali dobrodelni Grubin memorial v Kranjski Gori, ki bo letos potekal že petič.

5. Grubin memorial se bo tudi letos odvijal na smučišču Kekec, s pričetkom ob 18.30. uri, ko je predviden štart veleslaloma. Šovu na smučišču bo sledil še veliki koncertni spektakel - PLAVI ORKESTAR Live! za Grubo, na velikem odru v središču Kranjske Gore - pred dvorano Vitranc. Letos bodo z zbranimi sredstvi iz štartnin in donacij 5. GRUBINEGA memoriala pomagali družini Rajh iz Bistrice ob Dravi.

"Veseli nas, da je dogodek postal prava uvertura v vrhunec zime v Kranjski Gori - Pokal Vitranc. Gruba je zagotovo ponosen, da se vsako leto zberemo v vedno večjem številu in da smo vsako leto glasnejši. V slogi je moč, kar potrjuje tudi dejstvo, da zgodbo že drugo leto zapored peljemo skupaj z OK Vitranc, LTO Kranjska Gora, občino Kranjska Gora ter zvestimi pokrovitelji," pravita organizatorja Rene Mlekuž in Domen Mavrič, ki ne skrivata veselja, da dogodek uživa veliko podporo in duh celotne Slovenije v spomin na Grubo.

Rene Mlekuž foto: Mare Vavpotič/M24

Letošnji memorial bo minil tudi v luči spomina na Dragovo sestrično Tanjo Ajtnik Miškovič, ki je pred dnevi na žalost izgubila bitko z zahrbtno boleznijo. Ravno Tanja je bila tista, ki je s svojo neizmerno energijo ustvarila otroško slikanico z naslovom POT - Srčni Smučar Gruba.

Zvezdniki se že vrstijo
Na petek 13., bo tako ob vznožju smučišča Kekec moč videti številne znane obraze. Letošnji prihod na Grubin Memorial so že napovedali: Jure Košir, Mitja Kunc, Urška Hrovat, Mitja Dragšič, Alenka Dolžan, Andrej Miklavc, Matjaž Vrhovnik, Felix Neureuther, Ivica Kostelič, prihaja tudi Janica Kostelič, Špela Pretnar, Robert Kranjec, Tomi Meglič, Sani Bečirović, Primož Brezec, Rašo Nesterović, Matjaž Jelen, Tone Vogrinec, pa bolgarski smučar Albert Popov, ki je srečno preživel nesrečo z Dragom leta 2015 in mnogi drugi.

Vedno nasmejani Ivica Kostelić se bo dobrodelni tekmi pridružil tudi letos. foto: Mediaspeed

Letošnja sredstva namenjajo družini Rajh


ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA MOSTE POLJE
PROLETARSKA CESTA 1
1000 LJUBLJANA
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
SKLIC: SI00 664 (SKLIC JE OBVEZEN)

prejšnji članek
Gorka Berden o položaju žensk
Svet slavnih
Gorka Berden o položaju žensk
naslednji članek
Ta glasbenik je brat Tadeja Toša
Svet slavnih
Ta glasbenik je brat Tadeja Toša