požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Koronavirus izziv: Mladi se skušajo okužiti z lizanjem predmetov

18. 3. 2020; 07.00
Avtor: V.M.
dekle

(Fotografija je simbolična) foto: Profimedia

Mlada TikTok zvezdnica je ustvarila viralen izziv, tekom katerega mladi ližejo predmete, da bi tvegali okužbo z novim koronavirusom. 'Virus je težko obvladljiv zlasti zaradi človeške neumnosti,' se strinjajo ogorčeni spletni uporabniki.

Ava Louise je Tiktok vplivnica iz Miamia, ki se zabava na račun nove bolezni covid-19. Družbeno omrežje je šokirala z izzivom, ki temelji na tveganju z okužbo s koronavirusom. 21-letno dekle je mladim postreglo z videoposnetkom, na katerem oblizuje straniščno školjko na letalu in k tako imenovanem 'koronavirus izzivu' spodbuja gledalce. Navkljub bizarni ideji in resnemu igranju ne le z zdravjem, pač pa življenjem sebe in drugih, so mladi vplivnici sledili tudi nekateri drugi posamezniki. Na spletu je tako moč najti mladino, ki oblizuje kljuke, wc školjke in predmete, ki so bili v stiku z množico ljudi.

Avin posnetek je ameriška javnost pospremila z velikim ogorčenjem, video dekleta željnega pozornosti so pristojni izbrisali, a škoda, ki jo je naredila z vplivanjem na dojemljivo mladino je bila vseeno storjena. Pa Ava? Navkljub obsojanju javnosti, mladenka ne čuti odgovornosti in v svojem ravnanju ne vidi negativnih posledic. Kot je pojasnila na Twitterju, je zgolj opravila eksperiment.

Z novim koronavirusom se je doslej okužilo več kot 201.500 oseb. Spodbujanje k posmehovanju bolezni in podcenjevanju ukrepov za zajezitev pandemije je nevarno in nedopustno. Situacijo je potrebno jemati resno in aktivno delovati v smeri preprečevanja širjenja okužbe. Bodite zgled, ravnajte odgovorno!

201.530
prejšnji članek
Lucy iz serije Sedma nebesa končno z veselo novico
Svet slavnih
Lucy iz serije Sedma nebesa končno z veselo novico
naslednji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za sredo?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za sredo?