nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Robert Korošec si želi svojo glasbeno skupino

21. 3. 2020; 07.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
kristijan bevk

Robert Korošec foto: Ana Gregorič

Mariborčan Robert Korošec prosti čas najraje preživlja v krogu svoje mlade druži-ne, s katero vedno skupaj kakšno ušpičijo.

S srčno izbranko, igralko Nino Rakovec, ki je tudi vnukinja legendarnega igralca Poldeta Bi-biča, sta se marca 2017 razveselila prvega otroka, hčerke Lejle, lani pa sta dobila še sina, ki sta mu dala ime Oliver.

Blizu sta mu tudi glasba in ples, in to ne le na odrih, temveč tudi doma. »Zadnje čase glasbo izbira predvsem Lejla. Imamo navado, da jaz igram na kitaro, kakšen mešan repertoar, drugi pa plešejo,« opiše družinske dogodivščine. Tudi Robertu je glasba že kot majhnemu dečku zlezla pod kožo, saj si je želel imeti svojo skupino.

»Imel sem to srečo, da sem to izkusil v predstavi Neki novi tipi v MGL-ju, predstava je bila o bendu na začetku 60. let. Še zmeraj pa bi rad poskusil s pravim bendom,« razkriva svoje želje igralec, ki je sicer najbolj navdušen nad zasedbo Bijelo dugme.

»Kot otroku mi je stric predvajal njihov posnetek in ta ljubezen je ostala do danes. Zanimivo pa je tudi, da sam veliko lažje pojem in izražam čustva v hrvaščini kot v drugih jezikih,« priznava vpliv svojih hrvaških korenin. Njegova stara mama namreč izhaja iz Karlovca in Robert se ob tem spomni tudi vsakoletnih obiskov pri sorodnikih. »Mama moje stare mame je vedno pekla domači kruh, ki sem ga vsakokrat znova nestrpno pričakoval. Dedkov brat pa me je zabaval tako, da me je vozil okoli z velikim džipom. Včasih sem celo sedel za volan in se delal, da ga vozim sam.« Družina je zanj še vedno na prvem mestu. In ko smo ravno pri družini, kako bi opisal svoj odnos in ljubezen z Nino: »To mi radi (to mi delaj, op. p.)!« izstreli kot iz topa. No, pa smo spet pri glasbi.

robert korošec

robert korošec foto: Goran Antley

prejšnji članek
Zgrožena nosečnica Jasmina Kandorfer
Svet slavnih
Zgrožena nosečnica Jasmina Kandorfer
naslednji članek
Anna Paynich: 'Moja hči je vilinsko bitje'
Svet slavnih
Anna Paynich: 'Moja hči je vilinsko bitje'