favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zlati košarkarski reprezentant ujet v Španiji

24. 3. 2020; 06.00
Avtor: K.M.
klemen prepelic

Klemen Prepelič foto: FIBA

Klemen Prepelič je podobno kot še nekaj slovenskih športnikov ujet v Španiji. Dneve izolacije preživlja v stanovanju v Badaloni skupaj z ženo Tamaro, leto in pol starim sinom Teom ter čivavo Llullom.

"Za nas je to dvanajsti dan v karanteni. Zadnji trening smo imeli v petek, 13. marca. Simbolično... Nato smo naslednji dan z Alenom Omićem (soigralcem pri Joventutu iz Badalone op. a.) družinsko odšli na kosilo, od tedaj pa smo zaprti v stanovanju. Nič nam ne manjka, imamo odlične sosede, tudi sama zdaj znava že dovolj špansko, tako da se brez težav pogovarjamo in družimo na razdalji najmanj treh metrov," je za STA povedal Prepelič.

"Odprte so le še lekarne in trgovine za nujne potrebe. Moj stik z zunanjih svetom je pes čivava, ki sem mu dal ime po Sergiu Llullu, mojem velikem vzorniku v Real Madridu. Trikrat do štirikrat na dan ga peljem ven in to je to," je o svojih izhodih iz stanovanja povedal slovenski športnik, ki poudarja, da Španci ne hodijo ven, saj se zavedajo, da gredo lahko po poti Italije.

foto: www.alesfevzer.com

"Španska liga vztraja, da se bo prvenstvo končalo, zato nihče od igralcev ne sme zapustiti Španije oziroma Badalone. Predsednik španske vlade je v nedeljo podaljšal karanteno še za 15 dni. Kot slišim, naj bi se treningi začeli 12. aprila, 24. aprila pa je prvi možen datum za nadaljevanje prvenstva," pravi 27-letni igralec iz Slovenske Bistrice.

prejšnji članek
Ilka pokazala svoje najljubše
Zdravje
Ilka pokazala svoje najljubše
naslednji članek
Prada izdeluje zaščitne maske
Zdravje
Prada izdeluje zaščitne maske