pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Harry Potter pojasnil težave otroških zvezdnikov

29. 3. 2020; 05.00
Avtor: T. J.
Daniel Radcliffe nekoč

Daniel Radcliffe foto: Profimedia

Igralski zvezdnik, ki bo julija dopolnil 31 let, torej na srečo ni okusil negativnih strani zgodnje slave, lahko pa razume, zakaj se številni drugi otroški zvezdniki težko spopadajo s slavo in se pogosto znajdejo celo v peklu odvisnosti.

Angleški igralec in filmski producent Daniel Radcliffe je zaslovel že pri 11 letih, ko je dobil glavno vlogo v prvem delu serije priljubljenih filmov o čarodeju Harryju Potterju, družinski fantazijski pustolovščini Harry Potter in kamen modrosti. Takrat je zaslovel po vsem svetu, njegova družina pa je poskrbela, da ga slava ni preveč ponesla in da je ostal »prizemljen«.

Daniel Radcliffe foto: Profimedia

Igralski zvezdnik, ki bo julija dopolnil 31 let, torej na srečo ni okusil negativnih strani zgodnje slave, lahko pa razume, zakaj se številni drugi otroški zvezdniki težko spopadajo s slavo in se pogosto znajdejo celo v peklu odvisnosti. »Mislim, da je za številne velika težava to, da se znajdejo v situaciji, v kateri že pri 10 letih začnejo služiti denar s filmi. To počnejo več let in posledično ne uživajo več v tem. Potem pa postanejo 'prehranjevalci' svojih družin, kar pomeni, da je več ljudi odvisnih od njih. In zaradi tega dobijo občutek, da so prisiljeni še naprej opravljati to delo,« je mlad, a zelo izkušen igralec pojasnil v pogovoru za BBC, nato pa dodal: »Če jim ta posel ni všeč, si rečejo: 'No, bom pa užival v vseh drugih stvareh, ki mi jih ponuja to življenje.' Mislim, da zato ljudje začnejo jemati mamila.« Danielu je na srečo uspelo ubežati »stranskim učinkom« zgodnje slave, številnim njegovim kolegom pa žal ne.  

***T. J.; foto: Profimedia***

prejšnji članek
Ranko Babić se boji, da se mu bo doma zmešalo
Svet slavnih
Ranko Babić se boji, da se mu bo doma zmešalo
naslednji članek
Intervju: Ana Lukner Roljič o dobrodelnosti in človeški dolžnosti
Zdravje
Intervju: Ana Lukner Roljič o dobrodelnosti in človeški dolžnosti