favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jeff Bezos še vedno najbogatejši zemljan

9. 4. 2020; 09.00
Avtor: K.M./STA
bezos1 reuters

Jeff Bezos foto: Reuters/Revija Zarja

Pandemijo covida-19 občutijo tudi najbogatejši na svetu. 51 odstotkov najbogatejših je letos manj premožnih kot lani, kaže nedavno objavljena Forbesova lestvica milijarderjev.

Na vrhu Forbesove lestvice je že tretje leto zapored ustanovitelj spletne trgovine Amazon Jeff Bezos. Kljub ločitvi, po kateri je nekdanji soprogi MacKenzie Bezos prepustil delnice v vrednosti okoli 36 milijard dolarjev, mu je ostalo 113 milijard dolarjev. Na drugem mestu ostaja ustanovitelj Microsofta Bill Gates z 98 milijardami dolarjev, kar je 1,5 milijarde več kot lani.

Med najbogatejše se je letos povzpel vodja koncerna z luksuznimi dobrinami LVMH Bernard Arnault, ki je s tretjega mesta izrinil ameriškega vlagatelja Warrena Buffetta.

Najbogatejša ženska je hči ustanovitelja ameriške trgovske verige Walmart Alice Walton. S 54,4 milijarde dolarjev je na devetem mestu lestvice.

Skupno se je na lestvico, za katero je Forbes podatke zbiral do 18. marca, uvrstilo 241 žensk. Med njimi si jih sedem deli bogastvo s soprogom, sorojencem ali otrokom.

Med tistimi, ki se jim je premoženje zaradi pandemije zmanjšalo, je tudi ameriški predsednik Donald Trump. V enem mesecu je po ocenah Forbesa izgubil milijardo dolarjev in ima zdaj še 2,1 milijarde dolarjev. S tem je zdrsnil s 751. mesta lestvice, na katerem je bil lani, na 1001. mesto.

prejšnji članek
Horoskop: Veliko dobrih stvari se bo zgodilo
Horoskop
Horoskop: Veliko dobrih stvari se bo zgodilo
naslednji članek
Igralka Iva Krajnc Bagola si želi, da bi pomagali
Svet slavnih
Igralka Iva Krajnc Bagola si želi, da bi pomagali