stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gledalci neusmiljeno nad družine, ki so jim prenovili dom

14. 4. 2020; 08.00
Avtor: V.M.
10-tv-razvedrilo-delovna-akcija1

Delovna akcija, Ana Praznik foto: Pop TV

Priljubljena oddaja Delovna akcija je gledalce razdelila v dve skupini. Sodite med tiste, ki so veseli za družine, ki so jim prenovili dom, ali med tiste, ki s kritičnim pogledom ocenjujejo ozadje žalostnih zgodb?

Minulo nedeljo se je odvrtela zadnja oddaja Delovne akcije, nove projekte so namreč morali zaradi pandemije novega koronavirusa prekiniti. Kdaj se marljiva ekipa vrača na male ekrane, za enkrat ni znano, si pa gledalci močno želijo, da bi se to zgodilo čim prej. 

Tekom treh sezon je javnost dobrodelno obarvano oddajo močno vzljubila, je pa po dveh letih moč opaziti, da postajajo gledalci vse bolj kritični do družin, ki jih ustvarjalci izberejo za prenovo doma. Če je večina v prvih dveh sezonah ob ogledu oddaj v solzah obsedela pred malimi ekrani, so tretjo sezono odzivov zaznamovale zlasti kritike in silna jeza posameznikov, ki menijo, da so nekatere družine zgolj izkoristile pomoč, medtem ko obstajajo resnično težki primeri revščine, ki zaradi sramu ostaja skrita in nema. 

Ustvarjalci oddaje bi si kakopak želeli pomagati vsem, a slednje seveda ni mogoče. Med prijavami se odločajo na podlagi številnih kriterijev, ki jih mora izbrana družina oz. domovanje izpolnjevati, pomembno pa je kakopak tudi to ali je mogoče projekt izvesti znotraj začrtanih časovnih in finančnih okvirjev.

Ana Praznik, Delovna akcija

Ana Praznik, Delovna akcija foto: Pro Plus

prejšnji članek
Ta moški je oče zvezdnika Jutranje ptice!
Svet slavnih
Ta moški je oče zvezdnika Jutranje ptice!
naslednji članek
Umrl igralec, ki je posodil glas legendarnemu Smrkcu
Svet slavnih
Umrl igralec, ki je posodil glas legendarnemu Smrkcu